Ανακοίνωση Σωματείου 12/9/2024

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRSTDATA )

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Γυρίζοντας από τις «πετσοκομμένες» λόγω ακρίβειας, καλοκαιρινές διακοπές, καλούμαστε ξανά να βρούμε με ποιο μαγικό  τρόπο θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε  στις αυξημένες τιμές στα σχολικά είδη, στους λογαριασμούς, στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην ανασφάλεια. 

Την ίδια στιγμή που για άλλο ένα καλοκαίρι είδαμε περιοχές της ΒΑ Αττικής να καίγονται, λόγω της ανικανότητας του κράτους να προστατέψει την περιουσία του λαού αλλά και τις δασικές εκτάσεις, την ίδια στιγμή που είναι ικανότατο να θωρακίζει τα συμφέροντα των εργοδοτών. 

Το Σωματείο εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους όσους επλήγησαν από τις φωτιές το τελευταίο διάστημα και ευχόμαστε παράλληλα καλή επιτυχία στα παιδιά των συναδέλφων μας για την νέα σχολική χρονιά. Καλούμε ταυτόχρονα όλους τους συναδέλφους μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. 

Με την γνωστή πάγια τακτική της, η εργοδοσία, μες το κατακαλόκαιρο, ανακοίνωσε νέες απολύσεις ενώ ακόμα δεν έχει απαντήσει στην πρόταση που έχει καταθέσει το Σωματείο μας για νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους. 

Απαιτούμε από την διοίκηση, άμεσα να προσέλθει σε συνάντηση μαζί μας και να απαντήσει τόσο για το θέμα της σύμβασης όσο και για τις διαφαινόμενες απολύσεις που ετοιμάζουν. Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε καμία απόλυση και παλεύουμε για μια σύμβαση η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μας σε μισθό και παροχές. 

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση που υπόσχεται αύξηση του βασικού μισθού στο άγνωστο μέλλον και την ίδια ώρα, εξυπηρετώντας την μεγαλοεργοδοσία, δεν κάνει απολύτως τίποτα για τις την αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στη βενζίνη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει τον λαό από το να καεί, που έχει διαλύσει το σύστημα Υγείας  αλλά την ίδια ώρα «βρίσκει» λεφτά για να στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα

Μόνο ο δικός μας αγώνας θα μπορέσει να καλυτερεύσει τις συνθήκες ζωής μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο, να δυναμώσει η οργάνωσή μας, να παλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον. 

To Δ.Σ