ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ! 13/4 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗ VILLA ΣΤΕΛΛΑ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRSTDATA )

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά τις εξελίξεις με τις εθελούσιες απολύσεις και την αναγκαστική αποχώρηση του τμήματος της παραγωγής του Κρυονερίου, είναι η ώρα να βάλουμε μπροστά το ζήτημα της σύμβασης να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς! Οι μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα δημιούργησαν απώλειες για την εργοδοσία και είναι κατάκτηση ότι καταφέραμε, να κερδίσουμε έστω και λίγα προς όφελος των εργαζομένων και για τα δύο τμήματα που έκλεισε η εταιρεία, προφανώς γιατί δεν τα έβρισκε πια κερδοφόρα.

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας το Σάββατο 13/04 στις 11:00 στο Πολύκεντρο Ηλέκτρα Αποστόλου στο Ν. Ηράκλειο Κουντουριώτου & Νεότητος. Να συζητήσουμε, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το σχέδιο σύμβασης που θα καταθέσουμε στην εργοδοσία.

Είναι γεγονός ότι παρόλο που το 2022 είχαμε υπογράψει Σύμβαση με αύξηση 10%, πλέον δεν είναι αρκετό, οι αυξήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, η ακρίβεια γενικά που επικρατεί στις μέρες μας το ποσό αυτό το έχει ξεπεράσει. Η αύξηση που έδωσε η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τον κατάπτυστο νόμο που παρακάμπτει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αφορά ελάχιστους εργαζόμενους και είναι πενιχρή Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την κυβέρνηση, ούτε αυτή ούτε καμία άλλη καθώς διαχρονικά δίνουν γη και ύδωρ στους εργοδότες για αυγατίζουν τα κέρδη τους με το λιγότερο κόστος.

Η συζήτηση για την Συλλογική Σύμβαση εργασίας είναι συζήτηση που μας αφορά όλους! Τους συνάδελφους που έχουν προσληφθεί πριν το 12, μετά τις μειώσεις μισθών έχουν δει ελάχιστα ή καθόλου αυξήσεις, οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μετά είναι και πάλι με τον κατώτατο μισθό! Οι συνάδελφοι από τα τμήματα του ΙΤ κλπ, όλοι μας βιώνουμε την εντατικοποίηση, την πίεση για να βγει η δουλειά με το ελάχιστο κόστος για την εταιρεία, την εντατικοποίηση.

Τι είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και τι σκοπό έχει….

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η έγγραφη συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών με την οποία καθορίζονται οι όροι εργασίας και ορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δύο μερών. Το αν θα κατακτηθεί κάτι, το καθορίζει κάθε φορά ο συσχετισμός δύναμης, η ταξική σύγκρουση. Όσο πιο ισχυροί είμαστε οι εργαζόμενοι, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε αυτό που διεκδικούμε, τόσο πιο ευνοϊκή για εμάς θα είναι η συμφωνία με την εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να καρπωνόμαστε τον πλούτο που παράγουμε. Υπενθυμίζουμε ότι με την επιχειρησιακή σύμβαση πέρα από τον μισθό ρυθμίζουμε όλους τους όρους εργασίας- διάλειμμα (νομοθετικά είναι εκτός οχτάωρου και έχουμε καταφέρει με τη δράση μας το 45 λεπτό στο call center και 40 λεπτό για τα υπόλοιπα τμήματα μέσα στο οχτάωρο).

Επίσης, επιδόματα που αυξάνουν τον μισθό, όπως επίδομα γάμου, πτυχίου, παιδιού, τριετίες (είναι γνωστό ότι έχει γίνει το υποτιθέμενο ξεπάγωμα των τριετιών, διαγράφοντας όμως 12 ολόκληρα χρόνια, μέσα στα οποία όπως είναι λογικό εκατοντάδες νέοι να μπήκαν στην εργασία και σήμερα έχουν μηδενική προϋπηρεσία).

 

Το σωματείο από μόνο του δεν μπορεί να παλέψει για μια νέα ΣΣΕ χωρίς την έμπρακτη συμμετοχή σου!

Χρειάζεται να είμαστε όλοι ενημερωμένοι, οργανωμένοι κι ενεργοί στο Σωματείο μας, έχοντας ως μοναδικό συμφέρον να επιβάλλουμε τα δικαιώματά μας, με την οργάνωση και τη συμμετοχή μας. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων! Μόνον αν παλέψουμε όλοι σαν μια γροθιά θα μπορέσουμε να αναγκάσουμε, με τους αγώνες μας, την εργοδοσία να την υπογράψει.

Τι κατακτήσαμε στη ΣΣΕ που υπογράψαμε το 2022…

·         Αύξηση του βασικού μισθού για όλους τους εργαζομένους στα 820€ και αναγνώριση των τριετιών μέχρι το  2012.

·         30€ τίκετς τον μήνα.

·         Εφάπαξ επίδομα γάμου 400€

·         Εφάπαξ επίδομα παιδιού 300€

·         Άδεια έως και 5 εργασίμων ημερών /έτος για τη νοσήλιά τέκνου

·         Μία επιπλέον εβδομάδα άδεια θηλασμού για τις νέες μητέρες

·         Άδεια πατρότητας 10 εργασίμων ήμερών

 

Θα μπορέσουμε να έχουμε και νέες κατακτήσεις!

 

Και η Nexi, στις και άλλες εταιρείες, μέσα στην κρίση συνεχίζουν να είναι κερδοφόρες. Όσο και αν προσπαθούν να στις πείσουν ότι δεν έχουν δουλειά και να φορτώσουν και αυτό στις δικές στις πλάτες, τα νούμερά στις και τα κέρδη στις το διαψεύδουν.

Είναι πολύ ρεαλιστικό σήμερα ο εργαζόμενος να αμείβεται και να εργάζεται με αξιοπρέπεια και όχι με μισθούς πείνας, όχι με μια εργασιακή πραγματικότητα που είναι σαν θηλιά στον λαιμό στις. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε στις σύγχρονες ανάγκες στις!

Πρώτη απάντηση η συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία στις 17/04

 

Το ΔΣ