Όλοι στην 24 ωρη απεργία 28/02

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRSTDATA )

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

 

 

Στην ‘’επίσημη ‘’ ανακοίνωση της εταιρείας για λήξη της παράτασης στο έργο του customer και απόλυση 180 εργαζομένων απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Φτάνει με την εντατικοποίηση, την ομηρία, τον φόβο για τις επόμενες ημέρες! Για τους εργαζόμενους στο customer αλλά και τους υπόλοιπους στα άλλα τμήματα που περιμένουν τη σειρά τους. Η εντατικοποίηση, ειδικά στο customer, που εργαζόμενοι ήδη έχουν απολυθεί ή έχουν πάει στους αναδόχους η κατάσταση είναι τραγική, με support που δεν υπάρχουν, με βάρδιες ατελείωτες και τις γραμμές να πέφτουν η μία μετά την άλλη με ταλαιπωρημένους πελάτες. Στα υπόλοιπα τμήματα, παρόμοια κατάσταση με τεράστιο όγκο δουλειάς, υπερωρίες και πάλι η δουλειά να μην βγαίνει.. Δεν είναι ειρωνικό να μην βγαίνει δουλειά σε κανένα τμήμα και να συζητάμε για 180 απολύσεις;;

Η συζήτηση όλο το προηγούμενο διάστημα με την εργοδοσία με επίσημες και ανεπίσημες ανακοινώσεις, με υπεκφυγές και υπονοούμενα δεν είναι τίποτε άλλο παρά εμπαιγμός! Η τελευταία ενημέρωση είναι ότι το έργο φεύγει στις 31/03 και όλοι οι συνάδελφοι θα απολυθούν πέρα από 47 που θα παραμείνουν για έναν ακόμα μήνα.

Είμαστε εργαζόμενοι που έχουμε υπομείνει ατελείωτες ώρες υπερωριών όποτε είχαν ανάγκη και διάθεση να τις πληρώσουν, έχουμε μετακινηθεί από τμήμα σε τμήμα, έχουμε βάλει πλάτες στα capital control στις συγχωνεύσεις και σε περιόδους με τεράστιο όγκο δουλειάς, προσαρμοστήκαμε στην τηλεργασία και βάλαμε τη δουλειά στο σπίτι μας, προσφέροντας τεράστια κέρδη στην εταιρεία. Τώρα, μας λένε ότι περισσεύουμε και ότι δεν έχουν πού να μας απορροφήσουν. ΟΧΙ! Τώρα δεν θα προσαρμοστούμε, θα παλέψουμε να κρατήσουμε την δουλειά μας! Η πρώτη απάντησή μας θα είναι η συμμετοχή στην απεργία στις 28/02 και συνέλευση για επόμενη απεργιακή κινητοποίηση.

Χρειάζεται να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!

Από την άλλη έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και το κόστος ζωής που τσακίζουν το εισόδημα μας, τους καθηλωμένους μισθούς, την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, περιφρουρώντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, εκκινεί και φέτος τη διαδικασία για «αύξηση» στον κατώτατο μισθό με βάση τον μνημονιακό νόμο Βρούτση– Αχτσιόγλου, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των ομίλων. Θα επιχειρήσει δηλαδή να αξιοποιήσει αυτήν τη συζήτηση προκειμένου να βάλει στον πάγο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για ουσιαστικές αυξήσεις, για υπογραφή συμβάσεων απέναντι στα απανωτά κύματα ακρίβειας, κάτι που για μας πρέπει να είναι καθαρό: ότι μισθοί με κριτήριο τις «αντοχές» της εργοδοσίας σημαίνουν μόνιμη πρέσα στη ζωή μας, ενώ ουσιαστική ανάσα δεν υπάρχει όσο θωρακίζεται η κερδοφορία των ομίλων.

Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28/02 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 

·         Καμία απόλυση. Να τοποθετηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του customer σε άλλα τμήματα της NEXI

·         Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

·         Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

·         Σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Συνάδελφοι,

Στις 28 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Για όσους χάθηκαν εμείς είχαμε δεσμευτεί ότι δεν θα αφήσουμε το έγκλημα αυτό να ξεχαστεί. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Το έχουμε χρέος στα νέα παιδιά που δεν γύρισαν στις οικογένειες τους.

Όλοι 28/02 9:00 στο κτίριο της NEXI στην Χαριλάου Τρικούπη (Χαριλάου Τρικούπη 15) και συμμετοχή στην συγκέντρωση των συνδικάτων στις 10:30 στα Προπύλαια.

Το ΔΣ