ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10 , 10:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΎ ( εκκίνηση των πούλμαν )

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRSTDATA )

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

17/10/2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Την Παρασκευή 13/10, έπειτα από πολλές προσπάθειες, έγινε νέα συνάντηση με την διοίκηση σχετικά με τις εξελίξεις στο Customer Service της Alpha Bank. 

Σύμφωνα με την διοίκηση, από τους 289 εργαζόμενους, 161 δήλωσαν ενδιαφέρον για την μετακίνησή τους σε άλλη εταιρεία ανάδοχη του έργου. Στους 141 από αυτούς έγινε πρόταση συνεργασίας από τους αναδόχους και μόλις 79 εργαζόμενοι συμφώνησαν. 

Με λίγα λόγια 211 εργαζόμενοι, αυτή την στιγμή είναι υπό καθεστώς απόλυσης . 

Με βάση την συγκεκριμένη εξέλιξη, η τράπεζα έχει ξεκινήσει συζήτηση με την ΝΕΧΙ  για ενδεχόμενη παράταση του έργου. Για την ώρα, η διοίκηση της ΝΕΧΙ  δεν έχει απαντήσει θετικά ή αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο, οπότε δεν μας έγινε γνωστό και το χρονικό όριο της τυχόν παράτασης . 

Με αυτά τα δεδομένα, με ευθύνη της διοίκησης της ΝΕΧΙ αλλά και της τράπεζας και των άλλων εταιρειών,  211 εργαζόμενοι είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα, μην γνωρίζοντας εάν θα συνεχίσουν να δουλεύουν, εάν θα μεταφερθούν σε άλλο τμήμα ή εάν θα απολυθούν και πότε. 

Κατά τα άλλα, ενημερώσαμε για τις απαράδεκτες πιέσεις με τα mail (περίπου 50 mail  την ημέρα για διαθεσιμότητα), παραδέχτηκαν ότι είναι εκτός ορίων αυτό που συμβαίνει και θα διορθωθεί.

Για τις κανονικές άδειες ισχύει η  υπάρχουσα νομοθεσία, δηλαδή κανένας εργαζόμενος δεν  είναι αναγκασμένος να εξαντλήσει την άδειά του μέχρι τέλος του έτους. Όσον αφορά το Κρυονέρι, θα γίνει συνάντηση με παρουσία των εκπροσώπων του Κλαδικού Σωματείου Τύπου Χάρτου

Συνάδελφοι, 

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, και με δεδομένο ότι η εργοδοσία, για άλλη μια φορά, μας αφήνει έκθετους, χωρίς να γνωρίζουμε τι θα κάνουμε με τις ζωές μας, καλούμαστε να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις άμεσα!

Η ΝΕΧΙ , οι ανάδοχες εταιρείες αλλά και η Τράπεζα, μπροστά στους σχεδιασμούς τους,  δεν λογαριάζουν  τα θέλω μας, τις ανάγκες μας , την επιβίωση την δική μας και των παιδιών μας , τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει για τις ζωές μας! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγει το έργο, με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος! 

Το Δ.Σ προγραμματίζει νέα Γενική Συνέλευση την Κυριακή 10:00 πμ στην πλατεία του Αγ. Αντωνίου και καλεί ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ να συμμετέχουν μαζικά για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματά μας 

Μόνο με οργανωμένο αγώνα, με αλληλεγγύη μεταξύ μας, μπορούμε να επιβάλλουμε τα αιτήματά μας. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10 , 10:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΎ ( εκκίνηση των πούλμαν )

ΤΟ Δ.Σ.