ΟΛΟΙ στην Απεργία την Πέμπτη 21/09 ενάντια στο νομοσχέδιο ΟΛΕΘΡΟ για τα Εργασιακά και την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRSTDATA )


ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

 

 

ΟΛΟΙ στην Απεργία την Πέμπτη 21/09 ενάντια στο νομοσχέδιο ΟΛΕΘΡΟ για τα Εργασιακά και την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την ώρα που οι κυβερνώντες είναι ανίκανοι να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες χιλιάδων κατοίκων της Θεσσαλίας, φέρνουν στη Βουλή το νέο τερατούργημα για τα εργασιακά επιβάλλοντας συνθήκες πολύ χειρότερες και από του Μεσαίωνα. Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας διευρύνεται η ευελιξία και η εντατικοποίηση της εργασίας και θεωρούνται πλέον ως «κανονικότητα» οι ατελείωτες υπερωρίες, η πολλαπλή εργασία, η κατάργηση του πενθήμερου ενώ η απεργιακή μάχη και περιφρούρηση γίνεται ποινικό αδίκημα!

Καλούμε και προετοιμάζουμε την απεργιακή μας απάντηση την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου συντονίζοντας τη δράση μας με τα υπόλοιπα συνδικάτα.

Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ταιριάζει γάντι στις απαιτήσεις των τραπεζιτών και των εργοδοτών του κλάδου μας καθώς:

Έρχεται να πάει ένα βήμα παραπάνω τη κόλαση των ελαστικών σχέσεων. Με το νέο νόμο θα μπορεί μια τράπεζα ή εταιρεία  να απασχολεί τον εργαζόμενο της κανονικά στο ωράριο που προκύπτει από την σύμβαση και αμέσως μετά για άλλες 5 ώρες να τον απασχολεί ως εργαζόμενο σε θυγατρική της εταιρεία! Για παράδειγμα η μητρική εταιρεία του Ομίλου Mellon μπορεί να απασχολεί έναν εργαζόμενο για 4 ώρες σε μια εταιρεία της και να απασχολεί τον ίδιο και σε μια άλλη εταιρεία του ίδιου Ομίλου για άλλες 4 ώρες με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να πληρώνεται με λιγότερα χρήματα από ό,τι αν εργαζόταν στον ίδιο εργοδότη για 8 ώρες.

Επιτρέποντας την εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και δουλειά για 6η μέρα (μάλιστα προμοτάροντας το σαν ελευθερία για τους εργαζόμενους), βάζει γερά θεμέλια στην κατάργηση του 5ήμερου και μάλιστα χωρίς να εξηγεί κάποιος μέχρι στιγμής αν η εργασία για 6η μέρα τη βδομάδα θα σημαίνει αυτόματα ότι χάνουν το ένα από τα δυο ρεπό οι εργαζόμενοι.

  Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης, χωρίς να ξέρεις πόσο ή αν θα πληρωθείς κάθε μήνα και προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση! Αυτό κι αν είναι δωράκι για κάποιους εργοδότες στον κλάδο που έχουν σύστημα να προσλαμβάνουν εργαζόμενους μόνο ορισμένου χρόνου. Θα μπορούν να απολύουν και να προσλαμβάνουν όποτε και όσους θέλουν, χωρίς καμιά υποχρέωση αποζημίωσης!

Συνάδελφοι είναι ολοφάνερο πως αυτό το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση κατ’ εντολή των εργοδοτών, εναρμονίζεται με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη εξασφάλιση κερδών για τους εργοδότες. Θα πάρει απάντηση ανάλογη της βαθιάς αντιδραστικής του φύσης! Το χτύπημα του 8ωρου, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν οι μισθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας δεν πρόκειται να περάσουν!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους στην προσπάθεια Κυβέρνησης και εργοδοσίας για δουλειά χωρίς δικαιώματα. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος ενάντια στο νόμο που φέρνει τα πάνω κάτω στην εργασία και τη ζωή μας.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις που ετοιμάζει η εργοδοσία.

 

Νεκρώνουμε για άλλη μια φορά το  τηλεφωνικό κέντρο και τον χώρο δουλειάς!

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 10:30 στην πλατεία Συντάγματος!