Δελτίο Τύπου για την τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRSTDATA )


ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

 

 

26/07/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Στις 25/07 πραγματοποιήθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ του Σωματείου, της διοίκησης της ΝΕΧΙ και της Επιθεώρησης Εργασίας. Στην διαδικασία αυτή προβάλαμε ξανά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του Σωματείου, ζητώντας από την Επιθεώρηση την παρέμβασή της ούτως ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Το πόρισμα από την Επιθεώρηση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και θα μας κοινοποιηθεί, ωστόσο, αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση ήταν η δήλωση της Επιθεώρησης ότι η γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί από το Υπουργείο Εργασίας για τέτοιου είδους περιπτώσεις (μεταφορά εργαζομένων /έργου κτλ) είναι να απολύονται οι εργαζόμενοι λαμβάνοντας τις νόμιμες αποζημιώσεις τους και κατόπιν να γίνεται η μεταφορά τους με νέα σύμβαση, για να μην «περιπλέκονται τα πράγματα» Κάτι, που όπως παραδέχθηκε και η ίδια η Επιθεώρηση, αντιτίθεται στο Εργατικό Δίκαιο το οποίο προβλέπει την μεταφορά εργαζομένων με διασφάλιση των δικαιωμάτων τους (σύμβαση, προϋπηρεσία κτλ)

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι οι νόμοι αυτού του κράτους, σκοπό έχουν την διασφάλιση των εργοδοτών και όχι των εργαζόμενων. Παρ’ όλ’ αυτά η πάλη μας δεν σταματάει εδώ. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας μας.

Αναμένουμε άλλωστε να οριστεί συνάντηση με την διοίκηση της AlphaBank καθώς και την υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργείου για συνάντηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να βρεθεί μια λύση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρχονται σε επαφή με το Σωματείο για οποιαδήποτε εξέλιξη. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε την υλοποίηση των αιτημάτων μας!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΟ Δ.Σ.