Δελτίο Τύπου για την χθεσινή απεργία

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRSTDATA )


ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

19/07/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην χθεσινή επιτυχημένη 24ωρη απεργία. Αποδείξαμε, για άλλη μια φορά, ότι στεκόμαστε ενωμένοι, απέναντι στην εργοδοσία, που με κάθε μέσο προσπαθεί να μας πείσει, ότι δεν υπάρχει λόγος να αγωνιστούμε για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας και των θέσεων εργασίας μας.

Η χθεσινή κινητοποίηση και η αποφασιστική στάση μας, ανάγκασε το Υπουργείο να μας δεχτεί σε συνάντηση. Δυστυχώς, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, αυτό που χρόνια λένε οι εργαζόμενοι: Ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν θα έπρεπε να λέγεται υπουργείο Εργασίας αλλά Υπουργείο εργοδοσίας! Τι μας είπαν ουσιαστικά στην συνάντηση; Ότι δεν μπορούν να παρέμβουν για την ομαλή μεταφορά των εργαζομένων με όλα τους τα δικαιώματα γιατί ο νόμος τους το απαγορεύει… Ποιος νόμος; Ο νόμος που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει  και που προφανώς δεν έχουν καμία διάθεση να τον αλλάξουν… Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε αίτημα μαζικών απολύσεων κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου… τέτοια υποκρισία!

Ωστόσο, κατόπιν δική μας πίεσης,  συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα σε νέα συνάντηση με τις διοικήσεις όλων των εμπλεκομένων εταιρειών και των Σωματείων μας

Εμείς το δηλώνουμε σε κάθε τόνο. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει άμεσα για να καθορίσει νέα Γ.Σ. όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματά μας. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει καθορισμένο ραντεβού με την Επιθεώρηση Εργασίας στις 25/07 .

 

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΈΝΟΙ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Το Δ.Σ.