Ανακοίνωση για την συνάντηση με την εργοδοσία στις 7/7

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI (πρ. FIRSTDATA )

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/


07/07/2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφισεες, συνάδελφοι


Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση μεταξύ Σωματείου και διοίκησης της ΝΕΧΙ σχετικά με τα αιτήματα που αποφασίσαμε και καταθέσαμε για την μεταφορά των εργαζομένων στις εταιρείες MellonTechnology και Telecroft.

Η διοίκηση της ΝΕΧΙ ουσιαστικά απάντησε αρνητικά στα αιτήματά μας, καθώς όπως μας ανέφεραν, δεν εξουσιοδοτούνται από τις άλλες εταιρείες να δεσμευτούν για τον τρόπο πρόσληψης όσων εργαζομένων μεταφερθούν στις νέες εταιρείες. Μάλιστα, μας ενημέρωσαν ότι ακόμα και το γεγονός ότι ο μισθός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τώρα σε τυχόν μεταφορά, προκύπτει από μια «συμφωνία κυρίων» μεταξύ των 3 εταιρειών… Άρα, ακόμα και αυτό τίθεται μελλοντικά υπό αμφισβήτηση, αφού δεν θα υπάρχει Επιχειρησιακή σύμβαση για να προστατεύει ένα από τα βασικά μας δικαιώματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά να παλέψουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, και να αναγκάσουμε τωρινούς και μελλοντικούς εργοδότες να δεσμευτούν για την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από την σύμβασή μας. Δεν αποδεχόμαστε τίποτα λιγότερο από αυτό!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δώσουμε την μάχη αυτή μέχρι τέλους. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε πλέον. Τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε συνάντηση στο Υπ. Εργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους (ΝΕΧΙ, AlphaBank, MellonTechnologies και Telecroft) και θα απαιτήσουμε να βρεθεί μία λύση τώρα!

Η παράταση της μιας εβδομάδας που δίνεται στους συναδέλφους, για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, δεν λύνει απολύτως τίποτα και μπαίνει, κατά την γνώμη μας , εκβιαστικά, πιέζοντας τους εργαζόμενους να απαντήσουν μέσα σε 20 μέρες αν θέλουν να απολυθούν ή να μεταφερθούν κάπου αλλού με μηδενικά δικαιώματα και καμία προστασία!

Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει άμεσα για να ορισθεί νέα Γενική Συνέλευση και οι επόμενες κινητοποιήσεις μας.


ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΤΟ Δ.Σ.