Ανακοίνωση για την συνάντηση με την εργοδοσία

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI (πρ. FIRST DATA )

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/


04/07/2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με την διοίκηση της ΝΕΧΙ μετά και την πολύ επιτυχημένη Γενική Συνέλευση και Στάση Εργασίας. Στην συνάντηση ζητήθηκαν διευκρινήσεις από την διοίκηση της ΝΕΧΙ σχετικά με τα αιτήματα που διαμορφώσαμε στην Γενική Συνέλευση και τα οποία είναι:

1) Μεταφορά όλων των εργαζομένων που το επιθυμούν στις ανάδοχες εταιρείες με όλα τα δικαιώματα που ορίζονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (μισθοί, tickets, άδειες κτλ) καθώς και την προϋπηρεσία. Σε περίπτωση μελλοντικής απόλυσης εργαζόμενου από τον νέο εργοδότη, αυτός θα έχει την υποχρέωση να καταβάλει την αποζημίωση για όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας

2) Να μετακινηθεί η καταληκτική ημερομηνία της 15/07 για την «εκδήλωση ενδιαφέροντος» σε όσον το δυνατόν αργότερο χρονικό διάστημα

Επίσης, αποσαφηνίστηκε πως οι γυναίκες που βρίσκονται σε άδεια εγκυμοσύνης / λοχείας, και εφόσον δεν μετακινηθούν σε μια εκ των 2 εταιρειών, θα συνεχίσουν να εργάζονται ως υπάλληλοι της Nexi καθώς βάση νόμου απαγορεύεται η απόλυση τους για το διάστημα αυτό, και άρα το ενημερωτικό email που στάλθηκε από το HR της εταιρείας είναι άκυρο!

Η διοίκηση της ΝΕΧΙ μας ενημέρωσε ότι και για τα 2 αιτήματα θα πρέπει να ενημερώσει τις ανάδοχες εταιρείες και θα έχει απάντηση αύριο για το θέμα της καταληκτικής ημερομηνίας και τέλος της εβδομάδας για τον τρόπο μεταφοράς.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην μπουν ακόμη στην διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρις ότου απαντηθούν τα αιτήματά μας και διασφαλιστούν όλα μας τα δικαιώματα.

Προειδοποιούμε την διοίκηση ότι εάν δεν έχουμε απαντήσεις μέχρι την Παρασκευή θα προχωρήσουμε σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΤΟ Δ.Σ.