ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI (πρ. FIRSTDATA )

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/


ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΤΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ

ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά ενάντια στη σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη.

Το Σωματείο μας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, καλεί σε συμβολική στάση εργασίας 12 λεπτών (όσα δηλαδή και τα λεπτά που τα δύο τραίνα ήταν στις ίδιες ράγες ) την Τρίτη 7 Μάρτη, από τις 14:30– 14:42 !

Στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων , το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Έχουμε χρέος η οργή και η αγανάκτηση που ξεχειλίζει παντού, να γίνει σύνθημα και φωνή διεκδίκησης πιο δυνατή από ποτέ, να γίνει και η φωνή εκείνων που χάθηκαν άδικα. Δεν θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών και ενόχων, δεν θα καμωθούμε με τα «πορίσματα» της κυβέρνησης περί «τραγικού ανθρώπινου λάθους» και με τα «δεν είναι ώρα για την απόδοση ευθυνών». Δεν θα συμβιβαστούμε με τις «επιτροπές διερεύνησης» οι οποίες αποτελούνται από αυτούς που πρωτοστάτησαν στην απελευθέρωση και στην ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου, που οδήγησαν στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Δεν μασάμε τα περί «καλής απελευθέρωσης και κακής εφαρμογής» από τους προκατόχους τους, με τη στοχοποίηση των σιδηροδρομικών και μια παραίτηση για τα μάτια του κόσμου. Ξέρουμε καλά, πως και τούτη το φορά πάνε να βγάλουν λάδι την πολιτική τους που αντιμετωπίζει τα μέτρα ασφαλείας ως «κόστος» κι ετοιμάζονται για ένα ακόμα μεγαλοπρεπές κουκούλωμα

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή! Για να μην θρηνήσουμε νέες απώλειες για τα κέρδη των πολυεθνικών! Για να μην κλάψει άλλη μάνα το παιδί της από τις εγκληματικές παραλείψεις των κυβερνήσεων και των εταιρειών! Για να νοιώθουμε ασφαλείς όταν εμείς και τα παιδιά μας ταξιδεύουμε με τραίνο ,λεωφορείο ή στις αστικές συγκοινωνίες!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΗΦΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7 ΜΑΡΤΗ 14:30 – 14:42 ΚΑΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:30


Το Δ.Σ.