Δελτίο Τύπου για την συνάντηση του Σωματείου με την εργοδοσία για την Επιχειρησιακή Συμβαση

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRST DATA )


ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

24/09/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 23/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας για το θέμα της ανανέωσης της επιχειρησιακής σύμβασης.

Η εργοδοσία πρότεινε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 820€, με αντίστοιχες προσαυξήσεις στους εργαζόμενους που έχουν κατοχυρώσει τριετίες πριν το ’12 (π.χ. ο εργαζόμενος που έχει κατοχυρώσει 3 τριετίες πάει στα 1066 μικτά κοκ), και επιπλέον 150€ ticket εφάπαξ για το 2022 και έπειτα 30€ ticket μηνιαίως σε όλους με μισθό μέχρι 2000€ μικτά μέχρι το τέλος του 2024.

Επιπλέον, η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι το τμήμα της Cardlink επίσημα κλείνει στις 30/09 και όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο τμήμα του Customer της Alpha Bank (θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση των εργαζομένων από την επικεφαλής του τμήματος την Τρίτη 27/9). Τέλος, όσον αφορά τις φήμες για το κλείσιμο/εξαγορά του τμήματος παραγωγής του Κρυονερίου, δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη συμφωνία, αλλά η διοίκηση δεν διέψευσε το σενάριο αυτό.

Συνάδελφοι

Είμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον μας! Οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν εφησυχασμό!

Το Σωματείο καλεί όλους του συναδέλφους στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά για την πρόταση  της διοίκησης. Το ΔΣ θα προχωρήσει σε συγκεντρώσεις ανά περιοχές για να μπορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν ενώ παράλληλα θα υπάρχει και online συζήτηση

Η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη! Η απόφαση πρέπει να είναι συλλογική, μέσα από συζήτηση!

Η πρόταση αυτή της εργοδοσίας έρχεται κάτω από τη δική μας πίεση και πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε με κάθε τρόπο!

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των συγκεντρώσεων και θα γίνει προσπάθεια ενημέρωσης όλων των εργαζομένων τηλεφωνικά, μέσω email κτλ.

Το ΔΣ