Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Δευτέρα 18 Ιούλη στις 18:00 στην πλατεία Μητροπόλεως.

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ NEXI

(πρ. FIRST DATA )

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/



13/07/2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Μετά και την πέμπτη συνάντηση με την εργοδοσία για την διαπραγμάτευση της επιχειρησιακής σύμβασης, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας και αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη φορά που πήρε η εργοδοσία στα σοβαρά το αίτημα μας για οριζόντια αύξηση για όλους ήταν μετά την πολύ πετυχημένη στάση εργασίας που κάναμε στις 27/06.

Το ΔΣ επεσήμανε στην εργοδοσία ότι οι συνθήκες απαιτούν πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις, που να αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Δεν ανεχόμαστε να επικαλούνται τον πληθωρισμό μόνο για τις δικές τους ανάγκες! Με το ζόρι καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας και στις 15 του μήνα είμαστε πάλι μείον, το 5% και 150€ το εξάμηνο για το supermarket δεν λύνουν το πρόβλημα! Η εργοδοσία δεν σταματάει να έχει απαιτήσεις από εμάς, για αύξηση της παραγωγικότητας, υπερωρίες κλπ, οι συνθήκες εργασίας, ειδικά για τους συναδέλφους που είναι από το σπίτι είναι οι χειρότερες, ακόμα πολλοί εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν πότε είναι η καλοκαιρινή τους άδεια (μέσα Ιούλη!).

Δεν είναι παράλογο να θεωρούμε ότι οφείλουν να δώσουν παραπάνω αυξήσεις! Παράλογο είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν να δουν αύξηση 10 χρόνια! Παράλογο είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται στην ίδια την εταιρία κοντά 10 χρόνια και να είναι με τον κατώτατο μισθό! Παράλογο είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι ενοικιαζόμενοι από άλλη εταιρεία με σύμβαση ενός μήνα!

Εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα παίρνουν την  κατάσταση στα χέρια τους και αποσπούν κατακτήσεις (COSCO, κλαδική σύμβαση οικοδόμων), ακόμα και στον κλάδο μας γίνονται μια σειρά κινητοποιήσεις για τις αποσχίσεις στις τράπεζες για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους στην PDS (τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας Πειραιώς) που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις αρχές του μήνα ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων τους και για την υπογραφή Επιχειρησιακής σύμβασης.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους στην ΜΕΛΛΟΝ που διεκδικούν κι αυτοί αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Δευτέρα 18 Ιούλη στις 18:00 στην πλατεία Μητροπόλεως.


ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Δ.Σ.