Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Πέμπτη 26/5 στις 18:00 στην πλατεία Μητροπόλεως!

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRSTDATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την περασμένη Τρίτη έγινε η δεύτερη συνάντηση εργοδοσίας και σωματείου για την επιχειρησιακή σύμβαση που λήγει τον Ιούνη. Στην πρώτη συνάντηση η διοίκηση της εταιρείας απέρριψε στο σύνολό της, την πρόταση των εργαζόμενων που προέβλεπε οριζόντιες αυξήσεις, επαναφορά των τριετιών, επαναφορά επιδομάτων κ.ά.

Η δεύτερη συνάντηση έγινε μετά την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, μετά από αίτημα της διοίκησης. Αφού χαρακτήρισαν ‘’γενναία’’ την συγκεκριμένη αύξηση, πρότειναν κλιμακωτή αύξηση του βασικού μισθού για τα επόμενα 2,5 χρόνια  (2% το πρώτο έτος, 2% το δεύτερο έτος, 1% το τρίτο έτος) χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνει στις αυξήσεις τους συναδέλφους που ήδη είναι πάνω από τον βασικό μισθό. Η διοίκηση αναφέρθηκε επίσης σε  αυξήσεις στα εφάπαξ ποσά που δίνουν για τον γάμο και τη γέννηση παιδιού.

Για άλλη μια φορά η αντιπρόταση της διοίκησης απέχει κατά πολύ από τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων και του Σωματείου !

Επιμένουν να μας διαχωρίζουνσε παλιούς– νέους , υψηλόμισθους και μη, ενώ ακυρώνει και την πρόταση του Σωματείου   για οριζόντια αύξηση για ΟΛΟΥΣ που είναι το πάγιο αίτημά μας σε σχέση με την Σύμβαση! Κρατούν τους μισθούς στα κατώτερα επίπεδα, με το άλλοθι που τους δίνει η κυβέρνηση και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια.  Οι συνάδελφοι μας που έχουν προσληφθεί πριν το 2012 έχουν να δουν ουσιαστική αύξηση πάνω από 10 χρόνια ενώ ταυτόχρονα όλα τα πάγια έξοδα μας αυξάνονται κατακόρυφα !

Το ίδιο αρνητική ήταν η διοίκηση σε όλα τα ζητήματα που θέσαμε για την τηλεργασία.: Με την τηλεργασία, εκτός από την συνεχή πίεση για υπερωρίες και σπαστά, είναι κοινό μυστικό ότι συνάδελφοι εργάζονται εκτός ωραρίου και φυσικά απλήρωτα. Αφού ‘’έπεσαν από τα σύννεφα’’, μας είπαν ότι το αίτημα για υποχρεωτική αποσύνδεση του εργαζόμενου με ευθύνη της εταιρείας είναι μη υλοποιήσιμο

Φυσικά ούτε λόγος για τα μέτρα που πρότεινε το σωματείο ( αναλογική κάλυψη των πάγιων λογαριασμών ρεύματος , ιντερνέτ κ.α. ) Για την εργοδοσία οι συνθήκες εργασίας στο σπίτι είναι ιδανικές και δεν χρειάζεται κανένα μέτρο, όπως επίσηςκανένας λόγος για του όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στα κτίρια

Το ΔΣ του Σωματείου, σε συνεδρίασή του Σάββατο, απορρίπτει την πρόταση καθώς την θεωρεί απαράδεκτη αλλά και διασπαστική,

Η διοίκηση πρέπει να λάβει την απάντησή της! Να δείξουμε τη δύναμή μας!

Ούτε η προηγούμενη σύμβαση μας χαρίστηκε! Έχουμε την πείρα! Οργανωνόμαστε συμμετέχουμε στις δράσεις του σωματείου μας, για να καταλάβουν ότι με εμάς δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα!

Το Σωματείο καλεί σε συγκεντρώσεις στα κτίρια του Αγ.Στεφανου και Κρυονερίου την Δευτέρα 23/05 (12:30 και 14:30 ώρα αντίστοιχα) και σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ  26/05 στις 18:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ στο Σύνταγμα .

ΤΟ Δ.Σ.