Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς 10:30 στο Σύνταγμα!

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRSTDATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130- ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά και τους νεκρούς της τάξης μας κλιμακώνοντας τον αγώνα μας για αυξήσεις στο μισθό, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας.

Η 1ηΜάη, είναι μέρα μνήμης και αγώνα, είναι μέρα που μας υπενθυμίζει ότι το δικαίωμα μας σε σταθερό ωράριο, σύμβαση, μισθό έρχεται μέσα από σκληρό καθημερινό αγώνα σε σύγκρουση με την εργοδοσία!

Προχωράμε πιο αποφασιστικά!

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας μας για υπογραφή Συλλογικής Σύβασης Εργασίας με οριζόντια αύξηση για όλους! 

Η πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση δεν ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο τις αυξημένες ανάγκες μας. Η ακρίβεια ως συνέπεια της απελευθέρωσης της ενέργειας και της πράσινης μετάβασης που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και που τώρα φουντώνει και εξαιτίας του πολέμου, έχει γονατίσει όλους τους εργαζόμενους 

Η πανδημία είναι ακόμη εδώ αλλά ταυτόχρονα παραμένουν και οι εικόνες ντροπής της υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας και της αντιμετώπισης της υγείας ως κόστος.

Η πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης έχει ήδη πάρει το δρόμο της προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι για αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος. Ενώ η χώρα μας συνεχίζει να έχει τα πρωτεία στα δις που ξοδεύει για τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ σε ολόκληρο τον πλανήτη και όχι για την άμυνα της χώρας.

Ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν την όλο και μεγαλύτερη όξυνση των αντιθέσεων από τη μια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ και Ρωσίας από την άλλη για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων και τον έλεγχο του πλούτου της περιοχής. Η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του ΝΑΤΟ θέτουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό. Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από την πολεμική σύρραξη. 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, γιατί δεν έχουμε άλλο δρόμο, γιατί οι εξελίξεις δεν χωράνε καμία ανοχή και αδράνεια.

Δεν υπάρχει άλλη υπομονή! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Έχουμε ήδη μπει στη μάχη της υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης! Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να έχουμε θετικά αποτελέσματα για εμάς θα δώσουμε μεγάλο αγώνα.

Απαιτούμε :

Οριζόντιες αυξήσεις- Βασικός μισθός στα 800€

Ξεπάγωμα τριετιών- επιδόματα γάμου/ τέκνων, ακουστικού/ οθόνης

5μερο- 7ωρο. Καμία διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Όροι για την εργασία εξ αποστάσεως (όλα τα κόστη να καλύπτονται από την εταιρεία, προστασία του ωραρίου κ.ά).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ