ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ FIRSTDATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:– ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130- ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.comSite: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ  ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο Εργαζομένων FirstData σας καλεί να συμμετέχετε στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού (πλ. Μητροπόλεως) και μέσω zoom στις 12/3/2022  και ώρα 18:00, με θέμα τη νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Σε καλούμε να πεις την γνώμη σου! Έλα μαζί να διαμορφώσουμε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καταθέσουμε στην Διοίκηση της NexiGroup! Μην αφήνεις άλλο την ζωή σου στα χέρια τους! Έλα να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα – για τις δικές μας ανάγκες! Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι η ώρα ο καθένας μας να πάρει τις αποφάσεις του. Μόνο μέσα από τον δικό μας οργανωμένο μαζικό αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας και τα συμφέροντά μας μπορούμε να ξεφορτωθούμε τα βάρη που μας φόρτωσαν.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την κυβέρνηση που διαμηνύει αυξήσεις, ούτε αυτή ούτε καμία άλλη καθώς διαχρονικά δίνουν γη και ύδωρ στους εργοδότες για αυγατίζουν τα κέρδη τους με το λιγότερο κόστος. Ακόμα περισσότερο τώρα που με το νόμο Χατζηδάκη, έχουν ακόμα περισσότερα όπλα στο οπλοστάσιό τους (κατάργηση 8ωρου, διευθέτηση χρόνου εργασίας, παρέμβαση στα εσωτερκά των σωματείων και πολλά άλλα).

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ NEXIGROUP. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ. ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ !

 

 

Τι είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και τι σκοπό έχει….

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η έγγραφη συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικώνοργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών με την οποία καθορίζονται οι όροι εργασίας και ορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δύο μερών. Το αν θα κατακτηθεί κάτι, το καθορίζει κάθε φορά ο συσχετισμός δύναμης, η ταξική σύγκρουση. Όσο πιο ισχυροί είμαστε οι εργαζόμενοι, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε αυτό που διεκδικούμε, τόσο πιο ευνοϊκή για εμάς θα είναι η συμφωνία με την εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να καρπωνόμαστε τον πλούτο που παράγουμε.

 

Ποιος είναι ο ρόλος του σωματείου – Ποιος είναι ο ρόλος μου ως εργαζόμενος σε αυτό….

Το Σωματείο ιδρύθηκε με σκοπό να βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων της NEXIGROUP, ανεξάρτητα αν είναι «παλαιοί» ή «νέοι», αν είναι 8ωροι ή 6ωροι, αν είναι υπενοικιασμένοι ή όχι. Όλοι μας εργαζόμαστε κάτω από τις ίδιες συνθήκες ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Για να υπάρχει στο χώρο ένας ενωμένος και δυνατός πόλος συσπείρωσης όπου να μπορούμε όλοι ελεύθερα να εκφράζουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.Όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει κάνει μια σειρά από παρεμβάσεις, έχει μια σειρά από κατακτήσεις! Παρεμβάσεις για τις αξιολογήσεις, για την πίεση και την εντατικοποίηση που βιώνουμε καθημερινά, για άσχημες συμπεριφορές προϊσταμένων, για βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, για την τήρηση των μέτρων προστασίας λόγω Covid-19.

Το σωματείο από μόνο του δεν μπορεί να παλέψει για μια νέα ΣΣΕ χωρίς την έμπρακτη συμμετοχή σου!Χρειάζεται να είμαστε όλοι ενημερωμένοι, οργανωμένοι κι ενεργοί στο Σωματείο μας, έχοντας ως μοναδικό συμφέρον να επιβάλλουμε τα δικαιώματά μας, με την οργάνωση και τη συμμετοχή μας.Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων! Μόνον αν παλέψουμε όλοι σαν μια γροθιά θα μπορέσουμε να αναγκάσουμε, με τους αγώνες μας, την εργοδοσία να την υπογράψει.

 

Τι κατακτήσαμε στη ΣΣΕ που υπογράψαμε το 2020…

·         Αύξηση του βασικού μισθού για όλους τους εργαζομένους στα 710€ και αναγνώριση των τριετιών μέχρι το  2012.

·         Κατοχύρωση της οικειοθελούς παροχής ως συμβατικό μισθό

·         Εφάπαξ επίδομα γάμου 300€

·         Εφάπαξ επίδομα παιδιού 200€

·         Άδεια έως και 5 εργασίμων ημερών /έτος για τη νοσήλιά τέκνου

·         Μία επιπλέον εβδομάδα άδεια θηλασμού για τις νέες μητέρες

·         Άδεια πατρότητας 10 εργασίμων ήμερών

 

 

Θα μπορέσουμενα έχουμε και νέες κατακτήσεις!

Και η NexiGroup, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, μέσα στην κρίση συνεχίζουν να είναι κερδοφόρες. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχουν δουλειά και να φορτώσουν και αυτό στις δικές μας πλάτες, τα νούμερά τους και τα κέρδη τους το διαψεύδουν. Σε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα για την πανδημία αντίστοιχα, λύση για την εργοδοσία είναι και πάλι η τηλεργασία με ελάχιστα μέτρα στους χώρους δουλειάς. Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει. Αποτελεί άλλη μια ελαστική σχέση εργασίας που εντείνει την εκμετάλλευση, διασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη στους εργοδότες, χτυπά βασικά δικαιώματα μας (ωράριο, άδειες κα), ακόμα περισσότερο σε συνδυασμό με το σπαστό ωράριο που εφαρμόζεται σε πολλά τμήματα της εταιρείας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν εκτός ωραρίου, νύχτα – μέρα ώστε να μπορέσουν να συνδυάσουν την οικογενειακή ζωή με την εργασία τους, με την εργοδοσία να κάνει τα στραβά μάτια. Δεν είναι επιλογή μας να εργαζόμαστε από το σπίτι και μάλιστα νυχθημερόν. Έχουμε αναγκαστεί από τις συνθήκες, δεν υπάρχουν οι προδιαγραφές ώστε να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι και να δουλεύουν δια ζώσης, με ευθύνη της εργοδοσίας. Είναι γνωστό ότι εν μέσω πανδημίας η εταιρεία άφησε το κτίριο που νοίκιαζε στο κέντρο της Αθήνας, έχει μειώσει τα υπηρεσιακά κλπ. Ούτε είναι επιλογή τα σπαστά και οι υπερωρίες, άλλωστε κανείς δεν ζει με 600 ευρώ!!

Είναι πολύ ρεαλιστικό σήμερα ο εργαζόμενος να αμείβεται και να εργάζεται με αξιοπρέπεια και όχι με μισθούς πείνας, όχι με μια εργασιακή πραγματικότητα που είναι σαν θηλιά στον λαιμό μας. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

 

ΤΟ ΔΣ