ΟΛΟΙ στην Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη!

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ FIRSTDATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:– ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130- ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.comSite: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/




6 Απριλίου – πανελλαδική γενική Απεργία.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα στις 11πμ.

 

  • Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και δε δεχόμαστε καμία εμπλοκή της χώρας μας.
  • Απαιτούμε μέτρα προστασίας ενάντια στην ακρίβεια, άμεση προστασία του λαϊκού εισοδήματος.
  • Διεκδικούμε επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους.
  • Kατάργηση του σπαστού ωραρίου.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Δεν μένουμε θεατές στο έγκλημα που γίνεται για ακόμη μία φορά! Η εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του μακροχρόνιου και σκληρού ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη. Στόχος τους η ενίσχυση των επιχειρηματικών τους ομίλων, ο έλεγχος του πλούτου της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς. Θύματα για ακόμη μια φορά οι λαοί που πληρώνουν με τον θάνατο, την φτώχεια και τη δυστυχία τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε ούτε με τη μία, ούτε με την άλλη πλευρά! Ο ένοχος αυτών των πολέμων που σήμερα αιματοκυλά την Ουκρανία, χτες τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράν, τη Συρία, την Κύπρο είναι ο ίδιος. Είναι οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Όσα προσχήματα κι αν παραθέσουν, η ουσία είναι η ίδια: στη κιμαδομηχανή των κερδών τους σκοτώνονται λαοί!

Μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα μας  εμπλέκουν στον πόλεμο. Έχουν ευθύνη που έχουν γεμίσει όλη την Ελλάδα με πολεμικές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολή, στη Σούδα, το Στεφανοβίκειο. Στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα ΝΆΤΟ – ΕΕ. Το μόνο δικό μας συμφέρον, το συμφέρον όλων των λαών της περιοχής είναι να σταματήσει τώρα ο πόλεμος! Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικες βάσεις και να μην χρησιμοποιηθεί καμιά υποδομή στο ελληνικό έδαφος για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, γιατί δεν έχουμε άλλο δρόμο, γιατί οι εξελίξεις δεν χωράνε καμία ανοχή και αδράνεια.

Στη χώρα μας ζούμε καθημερινά τον δικό μας πόλεμο για τα συμφέροντα του ίδιου αντιπάλου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Οι τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα μας έχουν γονατίσει. Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε από τη τσέπη μας την ενεργειακή φτώχεια. Δύο χρόνια τώρα ζούμε τις συνέπειες της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, συνεχίζουμε να μετράμε δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, ενώ δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς. Σπαταλάνε δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και δε δίνουν δεκάρα για νοσοκομεία και σχολεία, μειώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας.

Στον χώρο μας με την τηλεργασία να κυριαρχεί, είναι προς κατάργηση βασικά δικαιώματα, όπως οι άδειες, εφαρμόζεται το σπαστό ωράριο, είμαστε στη διάθεση του εργοδότη 24/7, ενώ η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο.

Δεν υπάρχει άλλη υπομονή! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Έχουμε ήδη μπει στη μάχη της υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης! Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να έχουμε θετικά αποτελέσματα για εμάς θα δώσουμε μεγάλο αγώνα. Είναι ανάγκη τώρα να δούμε ουσιαστική αύξηση του μισθού! Τώρα που η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, τώρα που φοβόμαστε να ανάψουμε την θέρμανση και προσπερνάμε τα βενζινάδικα! Είναι ανάγκη τώρα να έχουμε σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας! Τέλος στα σπαστά, τις υπερωρίες (πληρωμένες και απλήρωτες) που έχουν κάνει τη ζωή μας λάστιχο! Έχουμε ήδη καταθέσει  στην εργοδοσία το σχέδιο σύμβασης που προτείνουμε οι εργαζόμενοι και θα γίνει η πρώτη συνάντηση με την εργοδοσία στις 29/3. Αμέσως μετά την συνάντηση θα προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση δια ζώσης.

Ξέρουμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται, χωρίς αγώνα δεν μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση

Όλοι στην Απεργία στις 6 Απρίλη. Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! 

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που έχει κηρύξει το ΕΚΑ στις 29/3 9:00 με 12:00, πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της σύμβασης με την εργοδοσία!

Απαιτούμε :

  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να κλείσουν οι βάσεις, κανένα λιμάνι να μη χρησιμοποιηθεί για τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Να σταματήσει η αισχροκέρδεια - κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης- διαγραφή των χρεών- κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα- κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την εργατική λαϊκή κατοικία-Να μειωθεί η τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50%.

·         επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους.- μόνιμη και σταθερή δουλειά

Ειδικά για την επιχειρησιακή σύμβαση απαιτούμε:

  • Οριζόντιες αυξήσεις- Βασικός μισθός στα 800€-
  • Ξεπάγωμα τριετιών- επιδόματα γάμου/ τέκνων, ακουστικού/ οθόνης
  • 5μερο- 7ωρο. Καμία διευθέτηση του χρόνου εργασίας
  • Όροι για την εργασία εξ αποστάσεως (όλα τα κόστη να καλύπτονται από την εταιρεία, προστασία του ωραρίου κ.ά)

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ