Ξεσηκωμός ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας μας!


 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRSTDATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΟΥΣΗ ΖΩΗ 6973208073

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/




ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Τα τελευταία 2 χρόνια της πανδημίας από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας, έφεραν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με ένα κύμα ακρίβειας, φτώχειας, ανατιμήσεων.

Μας έφεραν απέναντι σε μια πολιτική που σμπαραλιάζει το δημόσιο σύστημα Υγείας χωρίς προσωπικό, χωρίς νοσοκομεία, που αντί να είναι σε θέση να περιθάλπτει και να υπηρετεί τον λαό και τους εργαζόμενους υπηρετεί τους μεγαλοκλινικάρχες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας δίνοντας τους επιδοτήσεις και εκατομμύρια ευρώ χωρίς να επιτάσσει καμία ιδιωτική δομή υγείας για να μην θίξει κανέναν καπιταλιστή.

Απέναντι σε μια πολιτική που αδειάζει τις τσέπες των εργαζομένων για να γεμίσει τις τσέπες των αφεντικών και να ενισχύσει τους βιομήχανους, τους  εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, αδιαφορώντας για τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους και γενικότερα της λαϊκής οικογένειας. Αυξάνοντας συνεχώς τη φορολογία στον απλό λαό μηδενίζοντας από την άλλη τη φορολογία στο κεφάλαιο αφήνοντας το λαό να πληρώσει τα σπασμένα.

 Απέναντι σε μια πολιτική που θυσιάζει τις ζωές των παιδιών μας στοιβάζοντάς τα σε τάξεις 25-30 παιδιών στα σχολεία σε αίθουσες κοντέινερ και ετοιμόρροπες σε παλιά κτίρια χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς υποδομές, χωρίς κανένα μέτρο απέναντι στην μετάδοση του ιού.

Απέναντι σε μια πολιτική που δίνει στους εργοδότες το ελεύθερο να αλωνίζουν και να κάνουν ότι θέλουν εφαρμόζοντας τους νόμους και τις τροπολογίες αυτές που επιτρέπουν την κατάργηση του 8ώρου, την αντικατάσταση των αδειών με την τηλεργασία σε οποιαδήποτε συνθήκη (δυσμενών καιρικών συνθηκών, αναρρωτικές άδειες κλπ), αφού επιτρέπουν να εργάζεται κάποιος ενώ νοσεί, ή ενώ έχει παιδί που νοσεί και εάν χρειαστεί άδεια να τιμωρείται για αυτό. Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Υγείας μας στους χώρους δουλειάς με τα κρούσματα κορονοιού να αυξάνονται συνεχώς και να μην γίνεται τίποτα για να μην σταματήσει η παραγωγή και χάσει ο εργοδότης έστω και ένα ευρώ.

Και παράλληλα μια πολιτική που επιτίθεται στους συνταξιούχους κόβοντάς τις συντάξεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από την άλλη δίνει δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ και εξοπλιστικά προγράμματα μετατρέποντας τη χώρα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο με ότι συνέπεια έχει αυτό για τους εργαζόμενους και τη χώρα, με βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και ζεστό χρήμα στους βιομήχανους, τους  εφοπλιστές και τους τραπεζίτες, κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει εργαζόμενους, στέλνει κατασταλτικές δυνάμεις στους απεργούς με κάλεσμα της εργοδοσίας (COSCO), εξαφανίζει ακόμα και μηχανισμούς ελέγχου (επιθεώρηση εργασίας, ελεγκτικούς μηχανισμούς, κρατικές δομές κλπ) διευκολύνοντας και υπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο, που σαν συνέπεια έχουν όλα αυτά που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα με τις φωτιές, τις βροχές και τις καταστροφές από τα χιόνια και τους σεισμούς και αυτά που ζούμε καθημερινά την ακρίβεια, την ασυδοσία των εργοδοτών που με όπλο την τηλεργασία και την έλλειψη ελέγχου ξεζουμίζουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους .

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ!

Και η εργοδοσία της ΝΕΧΙ – ΝEW SIA δεν διαφοροποιείται σε κάτι από τους άλλους εργοδότες. Ακολουθώντας και αυτή πιστά και ευλαβικά τους αντεργατικούς νόμους, εφαρμόζει την τροπολογία της Κυβέρνησης για την τηλεργασία και το νόμο Χατζηδάκη από την πρώτη μέρα ψήφισής του, τρίβοντας τα χέρια της γιατί γνωρίζει ότι θα αυξήσει και θα θωρακίσει την κερδοφορία της. Ρίχνει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοιό στους εργαζόμενους, βάζοντάς μας να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση μεταξύ μας κάνοντας τον διαιτητή. Εφαρμόζει κατά γράμμα τα ελλιπή και ανεπαρκή πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης που έχουν φτάσει την κατάσταση στο έπακρο και με την συνεχή εμφάνιση και αύξηση των κρουσμάτων ακριβώς όπως γίνεται και σε πανελλαδικό επίπεδο και σε επίπεδο εταιρίας αφού όπως λένε το μοναδικό μέτρο που έχουν είναι η μάσκα και η ατομική ευθύνη!

Η εμφάνιση κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες και στα δύο κτήρια επιβεβαιώνει αυτό που το Σωματείο μας αλλά και όλα τα συνδικάτα λένε και ζητούν όλο αυτό το διάστημα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας με όλες αυτές τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει μαζί με χιλιάδες Ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα. Ενώ το σωματείο μας έγκαιρα είχε παρέμβει από τις πρώτες μέρες και είχε προειδοποιήσει για το τι έρχεται και τι μέτρα έπρεπε να ληφθούν και με έγγραφο που κοινοποιήσαμε στην εταιρία, η εργοδοσία προτίμησε να κεράσει πίτσες και δωράκια τους εργαζόμενους χωρίς να κάνει επαναλαμβανόμενα τεστ και να λάβει ουσιαστικά μέτρα τα οποία ίσως να είχαν προλάβει αυτή την εξέλιξη. Η ευθύνη τους είναι τεράστια.

Η συνεχής παρέμβαση του Σωματείου μας ήταν αυτή που ανάγκασε την εργοδοσία να λάβει άμεσα μέτρα για την διασπορά του κορονοιού και όχι μόνο. Το Σωματείο είναι το μόνο όπλο που έχουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε. Μόνο συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να πετύχουμε όπως και οι συνάδελφοί μας σε άλλες εταιρίες κλάδους και χώρους δουλειάς την υπογραφή μιας σύμβασης εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και διεκδικήσεις. Εμπνεόμαστε από την πάλη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των Λιμενεργατών της COSCO και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ -  ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Συμμετέχουμε όλοι στην συγκέντρωση των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ και ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

26 Φλεβάρη στο Σύνταγμα στις 12:00μμ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Απαιτούμε:

§  Συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους

§  Επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ και ουσιαστική ιχνηλάτιση με ευθύνη και κόστος που θα βαρύνει αποκλειστικά τον εργοδότη και το κράτος για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους είτε τηλεργάζονται είτε είναι στα κτήρια. Εντατική καθαριότητα, τακτικές απολυμάνσεις. Εξασφάλιση δωρεάν αντισηπτικών και μασκών υψηλής προστασίας. Άδειες ειδικού σκοπού νόσησης εργαζομένων, φροντίδας τέκνων με πλήρεις αποδοχές.

§  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

§  Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια

§  Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά

§  Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών

§  Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

§  Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

§  Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

§  Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.