ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 1- 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

  

Συναδελφισσες , Συνάδελφοι 

Το Σωματείο μας, όπως είναι γνωστό, προχωράει σε εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής  και Αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Εκλογές οι οποίες, και λόγω των εξελίξεων τόσο στο χώρο μας αλλά και γενικότερα, είναι κρίσιμης σημασίας! 

Το σύνθημα μας πρέπει να είναι ένα : ΤΩΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Το Σωματείο μας ιδρύθηκε πριν 4 χρόνια ως αποτέλεσμα της ανάγκης να οργανώσουμε την πάλη μας στον χώρο δουλειάς, να δυναμώσουμε την φωνή μας, να ορθώσουμε ασπίδα προστασίας των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία. Τα 4 τελευταία χρόνια, το Σωματείο, οι εργαζόμενοι, κατάφεραν και πέτυχαν σημαντικές νίκες, με κύρια αυτή της υπογραφής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας την οποία το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να την υπερασπιστούμε! 

Το Σωματείο ιδρύθηκε για να ενώσει την φωνή των εργαζομένων ανεξάρτητα από το τμήμα που δουλεύουμε, ανεξάρτητα αν είμαστε παλιοί ή νέοι συνάδελφοι, ανεξάρτητα αν είμαστε «μόνιμοι» ή ενικοιαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, αντίθετα μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα: οι χαμηλές απολαβές που δεν βγάζουμε το μήνα, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η πίεση και οι συνεχείς αξιολογήσεις, αλλά και γενικότερα ζητήματα όπως η ακρίβεια, τα προβλήματα στα σχολεία των παιδιών μας, η ανύπαρκτη μέριμνα από πλευράς Κράτους και εργοδοτών για την Υγεία μας ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας, η ανύπαρκτη προστασία απέναντι σε πυρκαγιές, καταιγίδες, χιόνι και ότι άλλο φυσικό φαινόμενο υπάρχει.

Η δράση του Σωματείου όλα τα προηγούμενα χρόνια απέδειξε στην πράξη ότι ο αγώνας δεν πάει ποτέ χαμένος. Πόσοι συνάδελφοι έλεγαν ότι «δεν πρόκειται να υπογράψουμε ποτέ Σύμβαση» , «δεν πρόκειται να δούμε αύξηση», «θα μας κόψουν την οικειοθελή παροχή» κ.α. Κι όμως, απέναντι σε κάθε εμπόδιο, με την συμμετοχή και την δράση όλων μας, καταφέραμε να υπογράψουμε Επιχειρησιακή Σύμβαση με αύξηση του βασικού μισθού και κατοχύρωση δικαιωμάτων. Κι αυτό έγινε μέσα από την συλλογική δράση, την συμμετοχή, τον αγώνα. 

Και οι νίκες μας, μικρές ή μεγάλες, θα έρθουν, αρκεί να δούμε κατάματα την πραγματικότητα : 

ΑΛΛΙΩΣ ΧΤΥΠΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΚΤΥΛΟ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ!

ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Ας δούμε τους εργαζόμενους στην eFood που ανάγκασαν την εργοδοσία να μονιμοποιήσει 2000+ εργαζόμενους.. Τους εργαζόμενους στο λιμάνι , στην COSCO, που ανάγκασαν ένα παγκόσμιο μονοπώλιο να δεχτεί τα δίκαια αιτήματά τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά και μας δείχνουν τον δρόμο. 

Για αυτούς τους λόγους καλούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ , ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ !

Είναι επιτακτική ανάγκη, το Σωματείο να βγει από τις εκλογές ακόμα πιο ενισχυμένο, πιο μαζικό για να μπορεί:

-Να μπει μπροστά στην διεκδίκηση νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης με αυξήσεις για όλους

-Να μπει μπροστά στην διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των εργαζομένων

-Να μπει μπροστά στην προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας στον χώρο δουλειάς. Για να μπορεί να αναγκάσει την εργοδοσία να αναλάβει το κόστος για την προστασία μας από την πανδημία και να μην αναμασάει τα περί «Ατομικής ευθύνης» της κυβέρνησης 

Για να μπορεί να μπει εμπόδιο στην όποια προσπάθεια της εργοδοσίας για εφαρμογή του απαράδεκτου νομοσχεδίου Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ωρου, την απελευθέρωση των απολύσεων και την μετατροπή των Σωματείων, και του δικού μας, σε Σωματεία-Σφραγίδες που θα λειτουργούν εξ αποστάσεως και με δυο –τρία click κάθε 2 χρόνια.

Το Σωματείο μας, είναι Σωματείο όλων των εργαζομένων, πρέπει να είναι το αποκούμπι μας, η συλλογική μας φωνή. Είναι το εργαλείο μας μέσα από το οποίο διεκδικούμε συλλογικά για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, για επέκταση των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων. Είναι αυτό που ενώνει και δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους. 

Είναι το όπλο μας, η ασπίδα μας, ο συνδετικός μας κρίκος  και έχουμε όλοι μας υποχρέωση να το υπερασπιστούμε και να το μαζικοποιήσουμε!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΙΠΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ 

ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

- ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ –ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ - ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΟΣΩΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 

- ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΩΡΑΡΙΩΝ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ

- ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ- ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ  ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ Ή ΟΧΙ


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

01/12  ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ( 13:00 – 17:00 )

02/12 ΚΡΥΟΝΕΡΙ ( 13:00 – 17:00 )

03/12 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  (έναντι Πλ.Δημαρχείου, Αίθουσα Ένωσης Γονέων, 17:00 – 20:00 )

04/12 ΠΑΤΗΣΙΑ (Στέκι Νέων Εργαζομένων, Πατησίων 252, Πλ,Κολιάτσου, 11:00 - 14:00 )