ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRSTDATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΣΟΦΙΑ 6986507922

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/


ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 – ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΜΑΗ


Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 η ώρα στο Σύνταγμα

Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα! 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

135 χρόνια από το Σικάγο, 101 χρόνια από την κατάκτηση του 8ώρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση μας γυρίζει κυριολεκτικά έναν αιώνα πίσω! Με το νέο νομοσχέδιο επιδιώκει την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου, και την δυνατότητα για 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή μέχρι και για 6 μήνες! Δίνει την δυνατότητα στον εργοδότη να αποφασίζει αν το ωράριο μας θα είναι σπαστό ή ενιαίο, αν και πόσο θα δουλέψουμε παραπάνω από το 8ωρο, την αντικατάσταση των υπερωριών από ρεπό ή μειωμένο ωράριο, το πότε θα παίρνονται τα ρεπό.

Παράλληλα η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο λέγοντας ότι με τη θεσμοθέτηση του 10ώρου προστατεύουν δήθεν το 8ωρο(!!!), ότι το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την 4ήμερη εργασία «χωρίς να μειώνονται οι αποδοχές», ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η παραπέρα ελαστικοποίησή του είναι προς όφελος μας και όλα αυτά «προαιρετικά»!

 Η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, αυτό που ΕΕ – κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι το περιέγραψαν ως “ευελιξία” στην αγορά εργασίας, φτάνει την εκμετάλλευση στο κόκκινο ! Το “τέντωμα” του καθημερινού ωραρίου, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η “διευθέτηση” του εργάσιμου χρόνου με βάση τις ανάγκες της εργοδοσίας, σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας, αποτελούν ισχυρά πλήγματα.

    Από τη μία δυναμώνει η απλήρωτη εργασία και από την άλλη διαλύεται η κοινωνική μας ζωή, η φυσική μας αντοχή, ο απαραίτητος ημερήσιος χρόνος που χρειαζόμαστε για ξεκούραση, για την οικογένειά μας! Ας φανταστούμε μόνο τι θα σημαίνει για εμάς, για την υγεία μας,  να δουλεύουμε από 50 ώρες και πάνω την εβδομάδα! 


Όλοι μας ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά δεν θα γίνει προαιρετικά ! Θα κληθούμε να διαλέξουμε μεταξύ της δουλειάς ήλιο με ήλιο ή της απόλυσης ! Η εργοδοσία της NEW SIA GREECE  έχει ήδη δείξει ότι θα εφαρμόσει ότι νομοσχέδιο ψηφιστεί ! Έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής με τις τελευταίες απολύσεις των συναδέλφων μας.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Δεν θα τους αφήσουμε να φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή μας για άλλη μια φορά! Πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη για την υπεράσπιση του 8ωρου! 

Συνεχίζουμε τον αγώνα που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα ενάντια στις απολύσεις,  για την τήρηση και αύξηση των μέτρων προστασίας ενάντια στην πανδημία, την τηλεργασία και ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μάη.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, την 6η ΜΑΗ ,  10 ηώρα στο Σύνταγμα



Το Δ.Σ.