Δελτίο Τύπου του ΔΣ για την τριμερή συνάντηση με Επιθεώρηση Εργασίας και εργοδοσία για τις απολύσεις

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRSTDATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΣΟΦΙΑ 6986507922

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Δευτέρα 29/3 έγινε η τριμερής συνάντηση για την  αίτηση εργατικής διαφοράς που ειχε καταθέσει το σωματείο μας στην Επιθεώρηση Εργασίας, για τις 8 απολύσεις που έγιναν στις αρχές Μαρτίου.

Από την μεριά μας αναδείξαμε ότι πρόκειται για μια εταιρεία κερδοφόρα, που ακόμα και αυτή τη στιγμή που απολύει σε ένα τμήμα, στα άλλα καθημερινά οι εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν υπερωρίες και ανακοινώνουν το άνοιγμα νέων. Σημειώσαμε ότι οι απολύσεις αυτές ήταν στοχοποιήμενες δεδομένου ότι πρόκειται για γυναίκες με πολλά χρόνια στην εταιρεία, άρα με περισσότερα δικαιώματα, και με σοβαρά προβλήματα υγείας που στην πλειοψηφία τους δημιουγήθηκαν από την φύση της δουλειάς.  Ζητήσαμε ανάκληση των απολύσεων.

Η εταιρεία μέσω του δικηγόρου της, μας απάντησε ότι στο τμήμα του back office υπάρχει μείωση εργασιών κατά 30% και οι απολύσεις έγιναν λόγω απόδοσης. Επίσης, ότι λόγω των προβλημάτων υγείας δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στο τηλεφωνικό κέντρο και ότι το νέο τμήμα αφορά εξειδικευμένο προσωπικό.

Συγκεκριμένα, όταν αναφέραμε ότι δεν υπήρχε ζήτημα απόδοσης, ο δικηγόρος αδυνατούσε να απαντήσει εξηγόντας ότι δεν γώριζε για κάθε άτομο ξεχωριστά, είχε μόνο την γενική εικόνα που του ειχαν μεταφέρει.

Οι κυβερνήσεις και κατ’ επέκταση το Υπουργείο έχουν ευθύνη, οι εργοδότες μπορούν να απολύουν ελεύθερα όποιον και όποτε θέλουν. Καλεσαμε την επιθεώρηση εργασίας να πάρει θέση και αναμένουμε το πόρισμα.

 

Το ΔΣ