Στάση εργασίας στις 19/11 14:00 –16:00, μέρα Πανελλαδικής Δράσης για τα ΜΜΜ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRSTDATA
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΣΟΦΙΑ 6986507922
EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com
Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Καθώς η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να απαντάει αρνητικά σε όλα τα αιτήματα που έχει καταθέσει το Σωματείο, το Δ.Σ., έχοντας οργανώσει συζητήσεις και στα 3 κτίρια της εταιρείας αλλά και επικοινωνίες με το μητρώο μελών, αποφάσισε την προκήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 19/11 για τις ώρες 14:00 –16:00, μέρα Πανελλαδικής Δράσης για τα ΜΜΜ.

Απαιτούμε εκ νέου από την διοίκηση της εταιρείας να ακούσει τα προβλήματα των εργαζομένων και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που ζητάμε :
Να διατηρηθεί κτίριο στο κέντρο της Αθήνας για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων 

Να επανέλθουν όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων! Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες πανδημίας οι συνάδελφοι να αναγκάζονται να παίρνουν επιπλέον ΜΜΜ εκθέτοντας τον εαυτό τους στον κίνδυνο να κολλήσουν.

Να επιτραπεί σε όσους συναδέλφους το επιθυμούν, να επιστρέψουν στα κτίρια για εργασία, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Καμία περικοπή στο προσωπικό καθαριότητας, διατήρηση των απολυμάνσεων των κτιρίων

Άμεσες προσλήψεις προσωπικού και απορρόφηση των ενοικιαζόμενων συναδέλφων σε όσα τμήματα χρειάζεται- Καμία άλλη απόλυση 

Κάλυψη όλων των έκτακτων αναγκών  από την εταιρεία (κάλυψη εξόδων που προέκυψαν λόγω της τηλεργασίας και κάλυψη εξόδων για τους εργαζόμενους που είναι ανελλιπώς στα κτίρια και αναγκάζονται, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης των ΜΜΜ, να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους). Το ζήτημα αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό αφού ήδη πολλοί συνάδελφοι έχουν ξεκινήσει την λειτουργία των καλοριφέρ τα οποία λόγω της τηλεργασίας δουλεύουν συνεχώς με ότι επιπλέον κόστος αυτό σημαίνει.

Καμία σκέψη για εφαρμογή των ΠΝΠ που θα αφορούν τις υπερωρίες και το 8ωρό που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή, χωρίς φόβο, με αποφασιστικότητα! Δεν θα πληρώσουμε ακόμα μια φορά τα σπασμένα της νέα οικονομικής κρίσης ! Δεν δεχόμαστε στο όνομα της «μείωσης εσόδων» να πέσει το βάρος πάλι στις πλάτες μας ! 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ - ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 19/11 14:00 – 16:00

Στις 26 Νοέμβρη, συμμετέχουμε στην Γενική Πανεργατική Απεργία !