ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΡΙΤΗ 13/10 10:00 – 14:00- ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 13/10 ΣΤΙΣ 6:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRSTDATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΣΟΦΙΑ 6986507922

EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/



Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο! Η επίθεση που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα στα δικαιώματά μας  και όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, δεν μας δίνουν χρόνο για εφησυχασμό! Η διοίκηση προχωράει ακάθεκτη στα σχέδια της για μείωση του «κόστους» της με κάθε τρόπο. Στο όνομα της πανδημίας και της μείωσης των εσόδων προχωράει σε κλείσιμο του κτιρίου της Σπ. Πάτση, κόβει διαδρομές στα λεωφορεία, μονιμοποιεί την τηλεργασία για όλους χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της αν κάποιος μπορεί ή θέλει να δουλέψει από το σπίτι, μειώνει  τις ώρες στο προσωπικό καθαριότητας, έκοψε τις απολυμάνσεις στα κτίρια, έφτασε στο σημείο να κλείνει ακόμη και τουαλέτες γιατί κοστίζουν! 

Επιπλέον, και με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή όλα όσα προβλέπονται βάσει νομοθεσίας για τις υπερωρίες οι οποίες πλέον , σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, δεν θα πληρώνονται με το επιπλέον ποσό που αναλογεί αλλά σε ρεπό ! Όπως μας δήλωσαν ρητά από την διοίκηση, ότι προβλέπει ο νόμος σχετικά με το 8ωρο, το οποίο και αυτό θα νομοθετηθεί το επόμενο διάστημα, θα το εφαρμόσουν κατά γράμμα ! 

Παράλληλα η εντατικοποίηση «σπάει κόκκαλα» , οι κλήσεις πέφτουν η μια πίσω από την άλλη, και η εταιρεία αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού αλλά και απορρόφηση των ενοικιαζόμενων συναδέλφων, προχωράει κανονικά σε αξιολογήσεις , μοιράζει PIPs και ετοιμάζεται προφανώς και για νέες απολύσεις ! 


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ


Συνάδελφοι, 

Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει στα κτίρια της εταιρείας αλλά και μεμονωμένα με συναδέλφους, προκύπτει η ανάγκη για μια ηχηρή απάντηση προς την Διοίκηση : 

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ

 Δεν είναι δυνατόν  την ίδια ώρα που η μαμά –εταιρεία προχωράει σε σύμπραξη με την Nexi SpA δημιουργώντας ένα τεράστιο μονοπώλιο  με αξία αγοράς άνω των 15 δις , η διοίκηση της θυγατρικής να μας ενημερώνει ότι τα έσοδα έχουν μειωθεί και ότι « δεν βγαίνουν» . Δεν γίνεται την ώρα που η δουλειά έχει αυξηθεί κατακόρυφα , που κλείνουν νέα έργα, να μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά να κρατήσουν ένα κτίριο στο κέντρο που εξυπηρετούσε  χρόνια τώρα δεκάδες εργαζόμενους, να κόβουν διαδρομές λεωφορείων, να μην δίνουν τις ετήσιες αυξήσεις ! 

Παίρνοντας υπόψιν όλα αυτά το Σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους σε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τρίτη 13/10  από τις 10:00 – 14:00 

Έχουμε πλέον πείρα, ξέρουμε ότι εάν δεν αντιδράσουμε τώρα  η εργοδοσία θα συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματα μας.  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν, με αποφασιστικότητα, στην στάση εργασίας και απαιτούμε από την Διοίκηση : 

-Να διατηρηθεί κτίριο στο κέντρο της Αθήνας για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων 

-Να επανέλθουν όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων 

-Να επιτραπεί σε όσους συναδέλφους το επιθυμούν, να επιστρέψουν στα κτίρια για εργασία, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

-Καμία περικοπή στο προσωπικό καθαριότητας, διατήρηση των απολυμάνσεων των κτιρίων

-Άμεσες προσλήψεις προσωπικού και απορρόφηση των ενοικιαζόμενων συναδέλφων σε όσα τμήματα χρειάζεται- Καμία άλλη απόλυση 

-Επίδομα για όλους  για κάλυψη έκτακτων αναγκών ( επίδομα για κάλυψη εξόδων που προέκυψαν λόγω της τηλεργασίας και επίδομα για τους εργαζόμενους που είναι ανελλιπώς στα κτίρια και αναγκάζονται, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης των ΜΜΜ, να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους ) 

-Καμία σκέψη για εφαρμογή των ΠΝΠ που θα αφορούν τις υπερωρίες και το 8ωρό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΡΙΤΗ 13/10 10:00 – 14:00

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ LAPTOP, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ, ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΤΡΙΤΗ  13/10 ΣΤΙΣ 6:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

( ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6 Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ ) 


ΤΟ Δ.Σ.