Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. για την καταστολή των κινητοποιήσεων μαθητών και εργαζόμενων

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRSTDATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΣΟΦΙΑ 6986507922


EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

 

 11/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι σε όποιον τολμά να αμφισβητήσει την αντιλαϊκή πολιτική της. Ξεκίνησε με την αναίτια επίθεση ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές που απάντησαν στο κάλεσμα σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων απαιτώντας την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Συνεχίστηκε την Παρασκευή με το χτύπημα της μαζικής διαδήλωσης των μαθητών που διεκδικούν τα αυτονόητα. Έχει τεράστιες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργία όσο και οι δυνάμεις καταστολής που κυνήγησαν δεκατετράχρονους και δεκαπεντάχρονους μαθητές σαν να είναι κοινοί εγκληματίες.

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και το απόγευμα της Παρασκευής όπου οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν και έριξαν χημικά σε εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους που οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη για την επίθεση που δέχτηκαν οι μαθητές το ίδιο πρωί. Αν νομίζουν ότι το εργατικό, το λαϊκό και το νεολαιίστικο κίνημα θα τα «μαζέψει» κάτω από το φόβο της καταστολής είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να χτυπιούνται οι διαδηλώσεις του λαού και της νεολαίας και αυτό να μένει αναπάντητο.

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα τα μαζέψουμε. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 6:30μμ στο Σύνταγμα.

Οργάνωση και συσπείρωση στο σωματείο, αγώνας μέχρι τέλους είναι η μόνη απάντηση.

 

ΤΟ Δ.Σ.