Ανακοίνωση Σωματείου με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΣΟΦΙΑ 6986507922
EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com
Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/


Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι, 

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία, προκλητικά, πάει να βγάλει τα «σπασμένα» από μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε στην πλάτη μας. Κατόπιν ανακοίνωσής τους, όπου μας «ευχαριστεί» για την προσπάθεια που κάναμε όλο αυτό το διάστημα και συνεχίζουμε, με μεγάλες δυσκολίες να κάνουμε, η διοίκηση μας ενημερώνει   ότι εκτός του κλεισίματος ενός κτιρίου που εξυπηρετούσε δεκάδες εργαζόμενους επί χρόνια, τώρα θα κόψει και μια σειρά από διαδρομές που εξυπηρετούσαν τους συναδέλφους τόσο καιρό. 

Κόβουν τις διαδρομές τα Σαββατοκύριακα, κόβουν σχεδόν όλες τις διαδρομές  από και προς Νερατζιώτισσα. Δεν έφταναν όλα αυτά, σήμερα προχώρησαν και στην πρώτη απόλυση συναδέλφου,  χωρίς να δεσμευτούν ότι δεν θα προχωρήσουν και σε άλλες και παράλληλα μείωσαν και τις ώρες του προσωπικού καθαριότητας και κατάργησαν τις απολυμάνσεις των κτηρίων ! Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας!
 
Δεν λογαριάζουν τίποτα και κανένα ! Τα «ευχαριστώ» τους τα επιστρέφουμε!
Κύριοι της διοίκησης, δεν είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Δεν αλλάζουν με τον ίδιο τρόπο η καθημερινότητα και οι συνήθειες  μας ούτε έχουμε την ίδια δυνατότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες ! Και φυσικά  δεν αποκτήσαμε ξαφνικά όλοι λεφτά για να καίμε στις βενζίνες , ούτε μπορούμε τόσο εύκολα να φέρνουμε τούμπα τις ζωές μας, να αφήνουμε πίσω ενδεχομένως άλλες υποχρεώσεις γιατί υποτίθεται δεν σας «βγαίνει» να διατηρήσετε 2ο κτίριο στο κέντρο. Δεν θα μας αναγκάσετε με το έτσι –θέλω να δουλεύουμε από τα σπίτια μας ! 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 

Σας καλούμε να είστε όλοι σε επαγρύπνηση! Με οργάνωση και αγώνα πρέπει να βάλουμε μπλόκο στα σχέδια τους ! Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πληρώσουμε ξανά τις συνέπειες μίας κρίσης για την οποία δεν ευθυνόμαστε !  

Απαιτούμε τώρα και άμεσα : 
1. Να υπάρχουν αρκετές διαδρομές λεωφορείων που θα εξυπηρετούν όλες τις βάρδιες, όλες τις ημέρες!

2. Να νοικιαστεί κτίριο στο κέντρο στο οποίο θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοι που όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουν στην Σπ. Πάτση. 

3. Καμία νέα απόλυση συναδέλφου

4. Καμία περικοπή σε ότι αφορά καθαρισμούς κτιρίων, μέτρα ασφαλείας κτλ.

5. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους .



ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ (ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΤΟ Δ.Σ.