ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ TELECONFERENCE ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130 – ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΣΟΦΙΑ 6986507922


EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com

Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/


 26/09/2020


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 25/09 πραγματοποιήθηκε teleconference μεταξύ του Σωματείου και της διοίκησης της εταιρείας κατόπιν δικής μας αίτησης. Ζητήσαμε την συνάντηση λόγω ακριβώς της νέας επιδείνωσης της πανδημίας αλλά και για να ενημερωθούμε για τις νέες συνθήκες από εδώ και στο εξής.

Ως Σωματείο ζητήσαμε να ενημερωθούμε για 5 βασικά σημεία : Τα μέτρα ασφαλείας (καθαρισμοί κτηρίων, testCOVID, το πλαίσιο που ακολουθείται σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος κτλ), τηλεργασία , αυξήσεις και πρόσληψη επινοικιαζόμενων, φήμες περι κλεισίματος του κτιρίου της Σπ. Πατση και απόκτηση νέων έργων.

Για τα μέτρα ασφαλείας : Ως Σωματείο απαιτήσαμε την συνέχιση των απολυμάνσεων των κτιρίων καθώς υπάρχει ακόμη κόσμος που δουλεύει σε αυτά. Η διοίκηση μας απάντησε ότι απολύμανση θα γίνει μόνο σε περίπτωση κρούσματος αλλά βάση πρωτοκόλλου γίνονται εντατικοί καθαρισμοί από το προσωπικό καθαριότητας.

Για τα τεστ: Ως Σωματείο ζητήσαμε όλοι οι συνάδελφοι, είτε δουλεύουν στα κτίρια είτε δουλεύουν σπίτι , να μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ όποτε προκύπτει ανάγκη , είτε λόγω συμπτωμάτων είτε λόγω επιστροφής από άδεια κτλ. Η διοίκηση μας απάντησε ότι μόνο κατόπιν εντολής γιατρού μπορεί να γίνει αυτό όπως επίσης ενημερωθήκαμε ότι σε περίπτωση που κάποιος έχει ύποπτα συμπτώματα και χρειαστεί να πάει σπίτι , αυτό θα λογίζεται ως αναρρωτική άδεια (κατά την οποία, και εφόσον τα συμπτώματα είναι ήπια, υπάρχει ενδεχόμενο να ζητηθεί από τους εργαζόμενους να δουλέψουν από το σπίτι τους).

Για το θέμα της τηλεργασίας : Ζητήσαμε ξανά, να μην μονιμοποιηθεί η τηλεργασία όπως επίσης και να υπάρχει η δυνατότητα σε όσους δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, να δουλέψουν από τα κτίρια. Ουτως ή άλλως , όπως ενημερωθήκαμε, η τηλεργασία έχει επεκταθεί στο 85% - 90% του προσωπικού και άρα δεν υπάρχει θέμα συγχρωτισμού στα κτίρια. Παρ’όλα αυτά, την προηγούμενη εβδομάδα, συνάδελφοι δεχτηκαν πιέσεις και αναγκάστηκαν να γυρίσουν σπίτι χωρίς να το θέλουν. Απαιτήσαμε από την διοίκηση αυτό να σταματήσει και να μπορεί όποιος θέλει να εργάζεται από τα κτίρια.

Για το θέμα των αυξήσεων –νεων προσλήψεων :Όπως μας ενημέρωσε η διοίκηση, λόγω της κατάστασης και της μείωσης των εσόδων της εταιρείας, οι ετήσιες αυξήσεις δεν θα προχωρήσουν για φέτος, ενώ έχουν παγώσει και όλες οι προσλήψεις είτε νέου προσωπικού είτε η απορρόφηση των επινοικιαζόμενων συναδέλφων μας. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι κάνει προσπάθεια να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα εκ των οποίων το ένα είναι το κτίριο της Σπ. Πάτση το οποίο το επόμενο διάστημα θα κλείσει (δεν μας ενημέρωσαν για το πότε). Εμείς ζητήσαμε να βρεθεί κτίριο στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου οι συνάδελφοι που δουλεύουν τα 5 τελευταία χρόνια στο κέντρο να μην αναγκαστούν ξαφνικά να αλλάξουν όλο το πρόγραμμα της ζωής τους για να δουλεύουν από τον Αγ. Στέφανο. Επίσης απαιτήσαμε άμεσα να γίνουν νέες προσλήψεις, ειδικά για το τμήμα του C/S καθώς ο όγκος της δουλειάς έχει αυξηθεί υπερβολικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα μεταξύ της μιας κλήσης από την άλλη είναι στα 3-4 δευτερόλεπτα.

Για το ζήτημα των νεών εργων, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει συμφωνια για το έργο των COSMOTEPAYMENTS το οποίο όμως θα πάει για το 2021 , καθώς και ότι γίνονται συζητήσεις μεταξύ της μαμάς εταιρείας και της CARDLINK για εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη χωρίς να μας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είναι ξεκάθαρο , και από την χθεσινή συνάντηση , ότι και αυτή την κρίση, την χασούρα τους, θέλουν να την φορτώσουν στις πλάτες μας. Ολοι οι συνάδελφοι δουλεύουμε , ιδιαίτερα το τελευταίο 6μηνο, σε πολύ αντίξοες συνθήκες, με πλήρη εντατικοποίηση, απομονωμένοι στο σπίτι, με τεχνικές δυσκολίες αλλα παρ’όλα αυτά η εργοδοσία δεν δείχνει να το εκτιμάει. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρθηκε στην συνάντηση για το θέμα των δωρεαν υπερωριών που η διοίκηση μας είπε ότι εφόσον ψηφιστεί θα το εφαρμόσει.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πληρώσουμε άλλη μια κρίση για την οποια δεν ευθυνόμαστε! Το σύνολο των συναδέλφων έχει επιδείξει υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα και το «ευχαριστώ» είναι να κλείνουν κτίρια, να εντείνουν την δουλειά, να μας αναγκάζουν να δουλεύουμε από τα σπίτια μας χωρίς προοπτική επιστροφής, να κόβουν τις ετήσιες αυξήσεις και από πάνω να μας «σερβίρουν» κακές αξιολογήσεις και πλάνα συμμόρφωσης !

Η κυβέρνηση νομοθετεί την μια ΠΝΠ πίσω από την άλλη και οι εργοδότες τα εφαρμόζουν , τσεπώνοντας παράλληλα τις επιδοτήσεις που τους δίνουν! Οι εργαζόμενοι που βγάζουμε την δουλειά πότε θα πάρουμε αυτό που μας αναλογεί ;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Το γεγονός ότι δουλεύουμε από το σπίτι δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αναστείλουμε τους αγώνες μας και τις διεκδικήσεις μας. Το Σωματείο , η οργάνωσή μας πρέπει και μπορεί να παραμείνει ενεργή, ζωντανή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπουμε στον αγώνα όταν αυτό απαιτείται.

Ως Σωματείο θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε συσκέψεις – συζητήσεις ανα περιοχή για να μπορέσουμε να κουβεντιάσουμε και από κοντά , να τεθούν οι προβληματισμοί και να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.

Το Δ.Σ. ,σε πρόφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε επίσης την συμμετοχή του Σωματείου μας στο Συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 13/10 από Σωματεία και Συνδικάτα της Αττικής κατά των ΠΝΠ και την εισαγωγή του νέου πτωχευτικού κώδικα που βάζει χέρι στην πρώτη κατοικία, όπως επίσης και στο συλλαλητήριο στις 7/10 στο Εφετείο Αθηνών , μέρα που θα εκδοθεί η απόφαση για την δίκη της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρών, να ενισχυθεί έτσι η πάλη ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Για την προετοιμασία αυτού του αγώνα, καλούμε όποιον συνάδελφο το επιθυμεί να συμμετέχει στην ανοιχτή σύσκεψη – συνεδρίαση των Δ.Σ του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού , του Σωματείου Εργαζομένων της Mellon και του Σωματείου μας την Τετάρτη 30/09 ,στις 18:00, Πλατεία Μητροπόλεως 10


ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


ΤΟ Δ.Σ.