7 ΙΟΥΛΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
 Σολωμού 65 Αθήνα τ.λ. 104 -32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838 omtvx @ otenet. gr 

Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!
 Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία 
7 ΙΟΥΛΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ 

 Απολύσεις, δραστική περικοπή των μισθών, ωράρια λάστιχο, χτύπημα των συμβάσεων εργασίας, εντατικοποίηση, εργοδοτικοί εκβιασμοί και καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί για την πλειοψηφία των εργαζόμενων μετά το τέλος της καραντίνας.

Με την κυβέρνηση και την εργοδοσία να εντείνουν την επίθεσή τους θέλοντας να φορτώσουν τα σπασμένα και της νέας οικονομικής κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. 

 Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για την πανδημία με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελούν το νέο αντεργατικό πλαίσιο, συνέχεια των μνημονίων, για τη διαχείριση της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Μαζί με το ζεστό χρήμα, τις φοροαπαλλαγές, τις επιδοτήσεις των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, οι καπιταλιστές παίρνουν και μια βεντάλια αντεργατικών μέτρων που κάνουν ακόμα πιο φτηνούς τους εργάτες για να αυξάνονται τα κέρδη τους. Μέτρα δήθεν προσωρινά, όσο «προσωρινά» ήταν και αυτά των μνημονίων και αποτελούν το σκαλοπάτι για τα νέα. Είναι δε πάγιες αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων εδώ και δεκαετίες. 

Αυτός είναι και ο λόγος που σειρά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης παίρνει το χτύπημα των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων, με χουντικό νόμο που προβλέπει την καταστολή και τον περιορισμό δικαιωμάτων που κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες ο λαός. Παίρνουν τα μέτρα τους αφού φοβούνται αργά ή γρήγορα την αντίδραση των εργαζομένων, που τους θέλουν στο περιθώριο, άφωνους και τους αγώνες τους στον γύψο.

Παράλληλα επιχειρούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα με την προκλητική στήριξη των καλοταϊσμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ιδιοκτησίας των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Όλων αυτών που χύνουν δηλητήριο όταν μιλούν ή γράφουν για τους αγώνες των εργαζομένων, που έβαλαν στο στόχαστρο τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, όταν διαδήλωναν, ενώ λίγες μέρες πριν τους χειροκροτούσαν υποκριτικά. Αυτούς που με κίνδυνο της υγείας τους και της ζωής τους κράτησαν όρθιους όλους τους ανθρώπους του μόχθου την περίοδο της πανδημίας όταν τα αφεντικά τους μεγάλωναν τα κέρδη τους.

Κυβέρνηση, αστικά κόμματα και εργοδότες, καλούν εμάς τους εργαζόμενους να σκύψουμε το κεφάλι για το καλό της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, να ξεχάσουμε τη σταθερή εργασία και το 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να αποδεχτούμε σαν αναγκαιότητα τη σύγχρονη σκλαβιά, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και την τηλεργασία, να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα. 

Όμως το 2020 δεν είναι 2010! 

Υπάρχει πλέον πείρα για τους εργαζόμενους, υπάρχει αποκούμπι τους το ταξικό εργατικό κίνημα και οι αγώνες του που αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα, σε κλάδους και χώρους δουλειάς, στο δικό μας κλάδο ακόμα και μέσα στην πανδημία και απέδειξαν πως υπάρχουν δυνατότητες. 

Τους απαντάμε λοιπόν με το σύνθημα που ακούστηκε και κυριάρχησε σε κάθε εργατική κινητοποίηση και πρέπει να γίνει οδηγός δράσης για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα: «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!» 

 Η σκυτάλη περνάει στα δικά μας χέρια! Στα σωματεία και στους εργαζόμενους για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Να χτίσουμε το δικό μας μέτωπο που θα φέρει στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες. 

 Στη κατεύθυνση αυτή η Ομοσπονδία παίρνει τη πρωτοβουλία και ορίζει σαν ημέρα δράσης για τον κλάδο την Τρίτη 7 Ιούλη και καλεί το κάθε σωματείο να συνεδριάσει άμεσα και να προχωρήσει στον δικό του σχεδιασμό στηρίζοντας αυτή τη προσπάθεια 

 Να αποτελέσει η ημέρα δράσης το σκαλοπάτι μιας γενικότερης προσπάθειας να φτάσουμε σε όσο το δυνατό σε περισσότερους χώρους δουλειάς και εργαζόμενους. Με οργανωμένες εξορμήσεις, περιοδείες, σύντομες συνελεύσεις και συγκεντρώσεις να συζητήσουμε τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους και το πλαίσιο πάλης που έχουμε διαμορφώσει εμπλουτισμένο με τα ειδικά ζητήματα κάθε χώρου. 

 Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητά τους που είναι συμβιβασμός με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τη μείωση των εργαζομένων και τις απολύσεις, την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή με ψίχουλα.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Καμιά αρνητική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς. 
  • Συνθήκες Υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. 
  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα. 
  • Υπαγωγή του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά. 
  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. 
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα, με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, με γιατρούς εργασίας, με πλήρες υγειονομικό προσωπικό. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 
  • Να δοθεί σε όλους ολόκληρο το επίδομα αδείας. Δωρεάν συμμετοχή των δικαιούχων, εργαζομένων και ανέργων, στον κοινωνικό τουρισμό. Μείωση κατά 50% των εισιτηρίων όλων των συγκοινωνιών για τις διακοπές, δωρεάν για τους ανέργους, κατάργηση των διοδίων. Ανοιχτές όλες οι παραλίες για το λαό, με δωρεάν χρήση. 
  • Να μην κατατεθεί ο νόμος για τις διαδηλώσεις. Κανένας περιορισμός στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο!
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια του κλάδου που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Ιούλη σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και τον ΣΕΒ
. 26/6/2020 
Αγωνιστικά Η Διοίκηση