ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/5

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΓΚΙΤΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 6975469170 – ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130
EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com
Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

19/05/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Σωματείου χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην χθεσινή στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε πρωτόγνωρες συνθήκες τηλεργασίας και είχε ως βασικό στόχο την άμεση πληρωμή 5 συναδέλφων μας που ήταν σε κατ’οίκον περιορισμό λόγω συμπτωμάτων COVID.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Εργασίας που δεν δέχτηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία του Σωματείου μας, και που γενικότερα έχει κλειστές τις πόρτες στα Σωματεία και τους εργαζόμενους που διεκδικούν όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν πραγματοποιεί ελέγχους στους χώρους εργασίας σε μια περίοδο που η εργοδοτική ασυδοσία έχει κορυφωθεί

Καλούμε την διοίκηση της εταιρείας να απαντήσει άμεσα στο αίτημα του Σωματείου για άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων μας και δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε την πάλη μας μέχρι να υλοποιηθεί το αίτημά μας.

Σε συνέχεια της κινητοποίησης, το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους σε ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση , σχετικά με τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και την επόμενη μέρα, μια επόμενη μέρα που θα μας βρει με μια σειρά αντιλαϊκούς νόμους στην πλάτη μας, μια επόμενη μέρα που μας θέλουν να παλεύουμε από το σπίτι μας , απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο.

Αυτή η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει ενωμένους , συσπειρωμένους, έτοιμους να διεκδικήσουμε συλλογικά μέσα από το Σωματείο μας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/05 , στις 18:00 σε ανοιχτό χώρο έξω από τα γραφεία του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, στην Πλατεία Μητροπόλεως (Σύνταγμα )

Το Δ.Σ.