ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/05

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΓΚΙΤΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 6975469170 – ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130
EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com
Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

13/05/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/05 13:00 – 16:00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 14:00 !

ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Σωματείο, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της προηγούμενης εβδομάδας, και αφού η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να κρατάει την ίδια στάση, προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 17/05 από τις 13:00 – 16:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στις 14:00.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σωματείο έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για την μη καταβολή μέρος του μισθού 2 εργαζομένων που βρίσκονταν σε κατ’οίκον περιορισμό για 14 μέρες κατόπιν συστάσεως του ΕΟΔΥ και του θεράποντος ιατρού και όπως προβλέπεται και από την πρόσφατη ΠΝΠ, καθώς και στο σχέδιο της εταιρείας να αφαιρέσει το αντίστοιχο ποσό από άλλους 3 εργαζόμενους στην επόμενη μισθοδοσία για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Πέραν της καταγγελίας στην επιθεώρηση Εργασίας ( η οποία, έστω και τηλεφωνικά μας επιβεβαίωσε ότι ισχύει η ΠΝΠ) το Σωματείο έχει ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εργασίας προκειμένου και να καταγγείλει την διοίκηση της εταιρείας αλλά και να ζητήσει να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι. Η συνάντηση ζητήθηκε για την Δευτέρα και γι’αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους, μαζικά να συμμετέχουν στην στάση Εργασίας αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο στις 14:00 . Ο αγώνας που δίνουμε δεν αφορά μόνο τους 5 συναδέλφους μας, μας αφορά όλους, ενωμένοι πρέπει να δώσουμε αυτή την μάχη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκα, γάντια) .

Το Σωματείο θα πιέσει με κάθε τρόπο ώστε να δικαιωθούν οι 5 συνάδελφοί μας που καλούνται, εν μέσω πανδημίας, να βγάλουν το μήνα με 250€ και να τρέχουν σε Επιτροπές ΙΚΑ προκειμένου κάποια στιγμή να πάρουν αυτά που τους οφείλονται. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, να δώσουν δύναμη στο Σωματείο να διεκδικήσει να παρθεί πίσω άμεσα η απόφαση της εργοδοσίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13:00 – 16:00 ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/05

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 14:00

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

ΤΟ Δ.Σ.