ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ !


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να φέρει μια σειρά από νομοσχέδια που θα επηρεάσουν άμεσα την ζωή μας με κύριο αυτό του Ασφαλιστικού αλλά και το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ουσιαστικά προβλέπει την αντικατάσταση των δημόσιων ταμείων από αμιγώς κεφαλαιοποιητικά συστήματα και η κρατική δέσμευση για συγκεκριμένες παροχές στο τέλος του εργασίμου βίου αντικαθίσταται από το τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων χωρίς καμία εγγύηση. Ουσιαστικά λένε στον εργαζόμενο να δίνει εισφορές όπου αυτός επιθυμεί, χωρίς όμως κανείς να του εγγυάται τί θα πάρει και πόσα θα πάρει όταν βγει στην σύνταξη. Η χρηματοδότηση των ταμείων από την εργοδοσία και το κράτος ( η οποία ούτος η άλλως προκύπτει από την δική μας δουλειά)  συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο, ενώ το ύψος της δημόσιας σύνταξης περιορίζεται σε ελάχιστο επίπεδο προνομιακού επιδόματος πείνας.
Το Ασφαλιστικό όμως,  δεν αφορά μόνο την σύνταξη. Αφορά τις παροχές των ταμείων και του κράτους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , την προστασία της υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία, την Πρόνοια, αφορά όλους τους εργαζόμενους,  ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. 
Το γεγονός ότι στην εταιρεία υπάρχει ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης δεν πρέπει ούτε να μας καθησυχάζει άλλα ούτε και να μας κρατήσει απαθείς μπροστά σε αυτή την πολύ σοβαρή εξέλιξη. Το παραμύθι που θέλει να πουλήσει η κυβέρνηση ότι « ο καθένας θα μπορεί να διαλέξει πού να δίνει εισφορές και τι πρόγραμμα συνταξιοδότησης θα έχει» έχει αποδειχτεί ότι είναι ένα ψέμα. Αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε με την ΑΣΠΙΣ Πρόνοια όπου οι καταθέτες ακόμη περιμένουν να πάρουν πίσω τις  εισφορές τους.
Παράλληλα, η κυβέρνηση  εντείνει την καταστολή και το δόγμα « νόμος και τάξη»  και με πρόσχημα την δήθεν «διατάραξη της οικονομικής ζωής της πόλης» ή τους διάφορους « γνωστούς – άγνωστους»  - που καμία σχέση δεν έχουν με το εργατικό κίνημα- επιχειρούν  να βάλουν στον γύψο της διαδηλώσεις. Σκοπός τους και κύριό τους  μέλημα τους  είναι να επικρατεί σιγή νεκροταφείου, να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και η λογική του « τίποτα δεν αλλάζει» , να φοβίσει όσους πάνε να σηκώσουν κεφάλι!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Χρειάζεται να ξεσηκωθεί ένα κίνημα ανάσχεσης ενάντια σε αυτή την επίθεση, να βάλουμε φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Έχουμε μεγαλύτερη πείρα πλέον από τις μάχες που δώσαμε στον χώρο μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. Η επιτυχία αυτής της μάχης δεν σημαίνει ότι τώρα θα τα « διπλώσουμε» . Χρειάζεται να είμαστε μπροστά στον αγώνα και για γενικότερα ζητήματα όπως αυτό του Ασφαλιστικού, να είμαστε σε επαγρύπνηση ενάντια στους διάφορους επικινδύνους πολεμικούς σχεδιασμούς που γίνονται στην γειτονιά μας. Ήδη δεκάδες Σωματεία και Ομοσπονδίες όπως το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού έχουν πάρει αποφάσεις για Γενική Απεργία όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει το νομοσχέδιο προς ψήφιση. Το Δ.Σ. του Σωματείου μας θα συνεδρίασει την ερχόμενη εβδομάδα για αυτό το σκοπό και καλεί όλους τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα καθώς και να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου στις 29/01

ΤΟ Δ.Σ.