ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

 Μετά από σχεδόν 2 χρόνια αγώνα, το Σωματείο Εργαζομένων, με την στήριξη όλων των συναδέλφων, προχώρησε στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Ένα αίτημα το οποίο προϋπήρχε ακόμη και του ίδιου του Σωματείου, αφού οι μειώσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, ανέδειξαν την ανάγκη για κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας και αύξηση του μισθού μας.  Η υπογραφή αυτής της Σύμβασης, ήρθε μέσα από την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, με την συμμετοχή μας  στις Γενικές Συνελεύσεις, στια απεργίες, στις στάσεις εργασίας, κόντρα στην λογική  και τις φωνές που έλεγαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει λόγος να παλέψουμε, « η εταιρεία δεν έχει να δώσει» , « τίποτα δεν αλλάζει». Η εργοδοσία, παρόλο που στην αρχή ήταν αδιάλλακτη, έκανε πίσω ακριβώς λόγω της συσπείρωσης και της αγωνιστικής διάθεσης ων εργαζομένων, την αναγκάσαμε  να κάνει βήματα πίσω.
Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον χώρο μας αποτελεί παράδειγμα για τους συναδέλφους όλων των κλάδων που παλεύουν για αύξηση μισθών και κατοχύρωση δικαιωμάτων σε μια περίοδο που τα πάντα έχουν καταργηθεί. Κόντρα στην λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων  κατακτήσαμε:
·        Αύξηση του βασικού μισθού για όλους τους εργαζόμενους στα 710€ και αναγνώριση των τριετιών μέχρι το 2012
·        Κατοχύρωση της οικιοθελούς παροχής ως συμβατικό μισθό
·        Εφάπαξ επίδομα γάμου 300€
·        Εφάπαξ επίδομα παιδιού 200€
·        Αύξηση της άδειας εγκυμοσύνης κατά ένα μήνα
Συνάδελφοι,
Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης καθορίστηκε από την συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων σε αυτό τον αγώνα. Η μάχη που δώσαμε για την σύμβαση είναι παρακαταθήκη για του αγώνες που έρχονται γιατί η υπογραφή της δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα προβλήματά μας λύθηκαν. Τόσο στην εταιρεία αλλά και γενικότερα,  υπάρχουν ακόμη ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να παλέψουμε για να τα ανατρέψουμε με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό να είναι το πιο άμεσο. 
Η υπογραφή της Σύμβασης,  δεν σημαίνει ότι καταργήθηκαν αυτόματα οι  απολύσεις στον χώρο μας, η εντατικοποίηση της δουλειάς μας και άλλα. Το Σωματείο θα παραμείνει ενεργό , δυνατό , θα παραμείνει η ασπίδα των εργαζομένων.  Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους, να δυναμώσουν το Σωματείο τους, να γίνουν μέλη όσοι ακόμη δεν είναι, να δυναμώσουμε  την αλληλεγγύη και τους δεσμούς μεταξύ μας, να είμαστε σαν μια γροθιά στους αγώνες που έρχονται. 
ΤΟ Δ.Σ.