Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ…


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Ανοίγει πλέον ο δρόμος της υπογραφής της Επιχειρησιακής μας Σύμβασης, ένας δρόμος που χάραξαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, με τον ίδιο τους τον αγώνα, την οργανωμένη και συλλογική διεκδίκηση.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Νοέμβρη, η Διοίκηση της εταιρείας αποδέχτηκε την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βασικό αίτημα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 710€.
Αποδεικνύεται , για άλλη μια φορά, ότι όταν υπάρχει οργανωμένος και σωστά προσανατολισμένος αγώνας, με αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων και άρα ισχυρότερη πίεση, οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη δύναμη. Σίγουρα η σύμβαση αυτή δεν καλύπτει στο ακέραιο τις αυξημένες ανάγκες μας, ούτε επιστρέφει όλα όσα χάσαμε κατά την διάρκεια της κρίσης μέχρι και σήμερα που δήθεν επιστρέψαμε στη «κανονικότητα» και στην «ανάπτυξη για όλους». Μπορεί να  αποτελέσει όμως το σκαλοπάτι για επαναφορά δικαιωμάτων, μισθολογικών και άλλων, να ανοίξει το δρόμο για νέες διεκδικήσεις που μόνο με την πάλη όλων μας μπορούμε να πετύχουμε όπως επιβεβαιώνεται και με την Επιχειρησιακή μας Σύμβαση                                                :
-        Η σύμβαση δίνει αύξηση στους συναδέλφους που είναι με τον κατώτατο μισθό, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν τριετίες.
-        Ισχύει και για αυτούς που θα προσληφθούν μελλοντικά και όχι μόνο για τους ήδη υπάρχοντες.
-        Διασφαλίζει το μισθό των εργαζομένων που αμείβονται με ποσά μεγαλύτερα των 710€ μετατρέποντας την οικειοθελή παροχή σε βασικό μισθό και άρα να μην μπορεί ο εργοδότης να το πάρει πίσω.
Στους όρους της σύμβασης κατοχυρώνονται και τα παρακάτω :
-        Αναγνώριση τριετιών με βάση τα 710€ για όσους έχουν αναγνωρισμένες τριετίες μέχρι το 2012
-        Εφάπαξ επίδομα γάμου  / παιδιού 200€ έκαστος
-        Μία επιπλέον εβδομάδα άδεια θηλασμού για τις νέες μητέρες
-        Μια επιπλέον εβδομάδα άδεια για τους γονείς σε περίπτωση νοσηλείας τέκνου
-        10 μέρες επιπλέον άδεια για τον πατέρα κατά την γέννηση τέκνου

Το αίτημα των εργαζομένων για αύξηση του κατώτατου μισθού παίρνει σάρκα και οστά!

 Όσον αφορά τα ticket  διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε ότι εφόσον προχωρήσει η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα προχωρήσει στην παροχή μηνιαίων ticket  στους εργαζόμενους. Τέλος η Διοίκηση επιμένει στο  αίτημά της  η Σύμβαση να έχει διάρκεια 2,5 χρόνια ( 1.1.2020 – 30.6.2022) , χωρίς να υποχωρεί έστω στα 2 έτη που προτάθηκε από το Σωματείο
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12/11/2019 , στις 14:00 στο κτίριο του Αγ.Στεφάνου προκειμένου να συζητήσουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Σύμβασης όπως έχει διαμορφωθεί μετά και την τελευταία συνάντηση, να πάρουμε θέση, να αποφασίσουμε οι ίδιοι για την Σύμβασή μας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 12/11/2019 ,  13:30, ΚΤΙΡΙΟ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΤΟ Δ.Σ.