ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ

Να ανακληθεί η εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου από την εταιρεία «NOVATRON»

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
­­Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση του συναδέλφου μας από την εταιρεία NOVATRON, λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του στην απεργία στις 24/9 και δυο μέρες πριν τη νέα απεργία στις 2/10 που είχε δηλώσει πως θα συμμετάσχει. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Είναι προκλητικοί, θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Δεν θα τους περάσει! Δεν τρομοκρατούμαστε!
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 30/9 και χωρίς καμία προειδοποίηση ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας ανακοίνωσε δύο απολύσεις, αξιοποιώντας το γνωστό πια και ανυπόστατο επιχείρημα - καραμέλα των αναδιαρθρώσεων και του ότι η εταιρεία δεν πάει πολύ καλά. Για να το κάνει μάλιστα πιο αστείο, όταν ο συνάδελφος αρνήθηκε να υπογράψει την απόλυση θεωρώντας την εκδικητική, τόλμησε να ξεστομίσει ότι έρχεται σε δύσκολη θέση! Αλήθεια, όταν πετάει στην ανεργία έναν πατέρα δυο ανήλικων τέκνων μάλλον δεν έρχεται σε δύσκολη θέση…
Ενώ η εργοδοσία ισχυρίζεται πως η εταιρεία δεν πάει καλά…
- μόλις δυο βδομάδες πριν προχώρησε σε πρόσληψη δυο πωλητών.
- Ένα μήνα πριν, υπεύθυνοι πωλήσεων έλεγαν πως η εταιρεία είναι έτοιμη να κλείσει μεγάλες δουλειές. Να κάνει άλμα.
- Έρχονται νέες δουλειές για την παραγωγή με τις μηχανές κυριολεκτικά να μην σταματούν καθόλου και οι χειριστές να "τεντώνονται" για να καλύψουν τον όγκο της δουλειάς, με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
- Στο πελατολόγιό τους συγκαταλέγονται τράπεζες, βιομηχανίες, αλυσίδες καταστημάτων, εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών καθώς και πλήθος φορέων και οργανισμών του Δημοσίου και πρόσφατα φαρμακαποθήκες.
- Μάλιστα στο site της εταιρείας διαφημίζεται πως συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις ισχυρότερες εταιρείες της Ελλάδας σύμφωνα με τη σχετική λίστα της ICAP για το 2010.
Για να δούμε όμως ποιοι έρχονται σε δύσκολη θέση…
- Έχουν καταργήσει το 8ωρο αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν και το μισάωρο διάλειμμα.
- Έχει αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο ασφάλειας και υγιεινής, όπως τα παπούτσια ασφαλείας που δεν διατίθενται στους εργαζόμενους στο χώρο της αποθήκης.
- Οι πωλητές αναγκάζονται να κάνουν και τις διανομές ορισμένες φορές.
- Υποχρεωτικές άδειες χρεώνονται στους εργαζόμενους όταν θέλουν να κλείσουν την εταιρεία.
- Ούτε να συζητήσουνε για αναρρωτικές άδειες. Μάλιστα «εκτελούν και χρέη γιατρού» λέγοντας τι φάρμακα να πάρουν οι εργαζόμενοι.
- Όσον αφορά γονικές άδειες σχολικής παρακολούθησης... ούτε λόγος..
- Οι υπερωρίες δεν πληρώνονται και δίνονται σε ρεπό.
- Μισθοί πείνας.
Καρφί στο μάτι τους η απεργία.
Οι εργοδότες δεν θέλουν τα Συνδικάτα μέσα στα πόδια τους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα και να μην έχουν καμία αντίδραση! Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο του κλάδου, κάθε εργαζόμενο γενικά που βιώνει τα προβλήματα στους χώρους εργασίας.
Σας καλούμε να αψηφήσετε την τρομοκρατία της εργοδοσίας! Οργανώνουμε την δράση μας, παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Μετά την αναίτια και προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας, με την οποία η εργοδοσία θέλησε να τιμωρήσει την αγωνιστική του στάση, έπεσαν οι μάσκες του “οικογενειακού κλίματος”.
Το Συνδικάτο θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά περιθώρια για να παρθεί πίσω η απόλυση. Ο εργαζόμενος κατήγγειλε την απόλυση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και εκκρεμεί 3μερής συνάντηση Συνδικάτου - ΣΕΠΕ - εργοδοσίας, στις 30/10.
Να ανακληθεί τώρα η απόλυση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κλαδική σύμβαση για όλους. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο που το έχει ανάγκη, το ίδιο θα κάνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στο πλάι σας πάντα θα είναι το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, που έχει πείρα από ταξικούς αγώνες, από την οργάνωσή τους. Το Συνδικάτο είναι όπλο στα χέρια των εργατών που πρέπει να το αξιοποιούν, να το μαζικοποιήσουν, για να αντιπαραθέτουμε συντεταγμένα με την εργοδοσία. Μόνο η μαζική πάλη των εργατών θα εξασφαλίσει ανθρώπινους όρους εργασίας, καλύτερους μισθούς, για να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας».