ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 03/10


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΓΚΙΤΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 6975469170 – ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                25/09/2019
Η ΤΡΟΜΟΚΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ !
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  03/10
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,
Χαιρετίζουμε όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχημένη δίωρη προειδοποιητική  στάση εργασίας του Σωματείου και την χθεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία. Καλούμε επίσης, τους εργαζόμενους που δεν έκαναν το βήμα και μπήκαν για δουλειά χθες, να το ξανασκεφτούν και να οργανωθούν στο Σωματείο, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα δώσουμε το επόμενο διάστημα !
Η χθεσινή προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει την συνδικαλιστική δράση και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στον χώρο δουλειάς,  για μια ακόμη φορά έπεσε στο κενό ! Η προσπάθεια αυτή πάει χέρι με χέρι με την επίθεση που δεχόμαστε στο σύνολο των δικαιωμάτων μας τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο κα από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βρέθηκαν στο κτίριο της Σπ.Πατση ύστερα από κλήση της εργοδοσίας και ζητούσαν στοιχεία των εκλεγμένων από τους εργαζόμενους αντιπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου , που περιφρουρούσαν μαζί με συναδέλφους την απεργία.
Η εργοδοσία προφανώς φοβάται την οργάνωση των εργαζομένων που βάζει μπροστά τις ανάγκες μας, που διεκδικεί, που οργανώνει την πάλη των εργαζομένων. Μπροστά στην ανάγκη υπεράσπισης των κερδών της, αξιοποιεί όλες τις μεθόδους. Να είναι σίγουροι ότι δεν θα ανεχτούμε τους σχεδιασμούς αυτούς!
Τώρα χρειάζεται πιο αποφασιστικά να βγούμε μπροστά όλοι οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, γερά συσπειρωμένοι, σαν μια γροθιά, στην διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης, μαζί με το Σωματείο μας!
Είναι τραγικό η εργοδοσία της SIΑ να υπερασπίζεται την «εργασιακή ειρήνη» την ίδια ώρα που : οξύνεται η εντατικοποίηση μέρα με τη μέρα, εργαζόμενοι ωθούνται σε παραίτηση σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, δεν τηρούνται οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, δεν λαμβάνονται υπόψιν οι ανάγκες των εργαζομένων στις βάρδιες, χρησιμοποιούν μέχρι και την αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.
Οι μάσκες έπεσαν, τα περιθώρια στενεύουν, χρειάζεται τώρα να αφήσουμε στην άκρη κάθε ενδοιασμό, κάθε φόβο, έχουμε πείρα.
Δηλώνουμε ρητά, ότι τέτοιες πρακτικές δεν μας τρομοκρατούν, αντίθετα, μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο, μας δίνουν περισσότερη δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Κανείς εργαζόμενος δεν θα κάνει βήμα πίσω από αυτό που δικαιούμαστε, από μια καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν το αποφασιστικό βήμα.
Με βάση την μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και λόγω του γεγονότος ότι πολλοί συνάδελφοι εξέφρασαν την άποψη ότι χρειάζεται να γίνει νέα Γενική Συνέλευση για επανακαθορισμό της πρότασής μας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 03/10 στις 13:00.στο κτίριο του Αγ. Στεφάνου. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να συμμετέχουμε μαζικά στην τόσο σημαντική Γενική Συνέλευση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλα τα κτήρια να συμμετέχουν ενεργά προκειμένου να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας. Διευκολύνουμε τους εργαζόμενους της Σπ.Πάτση προκηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας.
Κανένας δεν θα αλλάξει προς όφελός μας την κατάσταση, αν δεν πάρουμε οι ίδιοι μέτρα !
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 03 /10. 13:00 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ