ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «MELLON»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «MELLON»

Συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας από σήμερα 

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Mellon» στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους που ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 13 Ιούνη. 
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους, στην οποία συμμετείχε και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, συναντήθηκε με τον ΓΓ του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη. Ο τελευταίος αναγκάστηκε να παραδεχτεί το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων, δηλαδή όλοι οι εργαζόμενοι να καλύπτονται από την επιχειρησιακή ΣΣΕ, αν και η κυβέρνηση γνώριζε και ανέχτηκε το αντεργατικό εργασιακό καθεστώς που επικρατεί, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση, τη Δευτέρα 10 Ιούνη, βράβευσε σε εκδήλωση την εργοδοσία της «Mellon» για την επιχειρηματική της δράση.
Αμέσως μετά τη συνάντηση η Ειρήνη Μπεκιάρη, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση των εργαζομένων της «Mellon» στους εργαζόμενους του εργοστασίου της «Frigoglass» με τους οποίους βρέθηκαν στο ίδιο πεζοδρόμιο του αγώνα μπροστά στο Υπ. Εργασίας.
Παράλληλα την Παρασκευή 14 Ιούνη στις 9 π.μ., δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων της «Mellon», μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης, με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων του Πειραιά, μπροστά στην είσοδο της εταιρείας στο Φάληρο, ενώ την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε τριμερής συνάντηση στο Υπ. Εργασίας.
Στην σημερινή κινητοποίηση στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκε και η Ειρήνη Γκιτάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην First Data.
Οι εργαζόμενοι εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας που αρνείται να υπογράψει επιχειρησιακή ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.
Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας.