ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «MELLON»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «MELLON»

24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 7 Ιούνη οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Mellon» διεκδικώντας Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις στους μισθούς. Το Σωματείο Εργαζομένων στη «Mellon» καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και στη συγκέντρωση που θα γίνει από νωρίς το πρωί κάτω από την εταιρεία.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:
«Η επιτυχημένη πρώτη μας κινητοποίηση με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 3ωρη στάση εργασίας και η απόφαση από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων για κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη απεργία στέλνει στην εργοδοσία ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν συμβιβαζόμαστε, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, δεν κάνουμε πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας.
Η εργοδοσία συνεχίζει να κρατά την ίδια αδιάλλακτη στάση αγνοώντας τα αιτήματα και τις αποφάσεις μας. Αρνείται επανειλημμένα την πρόταση του σωματείου για συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Εμμένει στην πρότασή της να υπογράψουμε μια σύμβαση που συνεχίζει να αφήνει εκτός την πλειοψηφία των εργαζομένων, χωρίς καμία αύξηση στους μισθούς μας, χωρίς να ικανοποιεί αυτούσιο κανένα αίτημά μας. Την ίδια στιγμή παίρνει πίσω κατακτήσεις χρόνων, όπως έκανε πρόσφατα με τους νέους συναδέλφους που τους πήρε πίσω την αύξηση και βάζει νέους εκβιαστικούς όρους.
Συνεχίζουν να λένε ψέματα ότι το Σωματείο δεν θέλει να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση, επειδή δεν δεχόμαστε τους όρους τους. Λένε ότι οι ίδιοι θέλουν να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, αλλά υπό έναν όρο …να συζητήσουμε μόνο πάνω στη δική τους πρόταση, δηλαδή τι θα χάσουμε. Τόσο διαλλακτικοί είναι!!! Μας ζητάνε να πούμε και “ευχαριστώ” επειδή έχουμε ακόμα συλλογική σύμβαση και επειδή θα μας δώσουν 10 ευρώ παραπάνω το μήνα σε tickets restaurant (κάτω από τη δική μας πίεση).
Είναι τέτοιο το θράσος τους, που δεν δίστασαν μόλις χθες να παραβιάσουν βασικό όρο της υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης, απαγορεύοντας παρανόμως τους εργαζόμενους, μετά τη λήξη της στάσης εργασίας να κάνουν το προβλεπόμενο διάλειμμά τους. "Ξέθαψαν" ένα νόμο που στη δική μας περίπτωση δεν ισχύει και που δεν έχουν εφαρμόσει ποτέ ξανά, μόνο και μόνο για να εκδικηθούν τους εργαζόμενους που κινητοποιήθηκαν. Την απάντησή τους την έχουν πάρει ήδη από το σωματείο και τους εργαζόμενους και θα την ξαναπάρουν σύντομα.
Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη στάση εργασίας και η ομόφωνη απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, έκανε ορισμένους προϊσταμένους να βλέπουν την πόρτα κλειστή τη μέρα της στάσης εργασίας και απ’ έξω εργαζόμενους που ήθελαν να μπουν να δουλέψουν και εμποδίστηκαν! Αυτά λένε από τον πανικό τους!
Τους συμβουλεύουμε να μη δώσουν συνέχεια στα ψέματα, τον εκφοβισμό των εργαζομένων και τους εκβιασμούς. Θα τους γυρίσει "μπούμερανγκ". Τους καλούμε για άλλη μια φορά να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση, να συζητήσουμε πάνω στις προτάσεις των δύο μερών, με σκοπό να υπογραφεί η Σύμβαση.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 Ιούνη κάτω από την εταιρεία από νωρίς το πρωί. Μας αφορά όλους. Συλλογικά και μαχητικά για την επιτυχία του αγώνα μας».

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα σημειώνει: 
«Το σωματείο μας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία "MELLON" που διεκδικούν Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση τις ανάγκες τους κόντρα στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που συνεχίζει να διατηρεί την πλειοψηφία των εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις και με τον κατώτατο μισθό.
Οι εργαζόμενοι, μετά την επιτυχημένη στάση εργασίας της Τετάρτη 5/6, κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή 7 Ιουνίου που αποφάσισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία στην πρόσφατη Γενική Συνέλευσή τους, μετά και την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας να προσέλθει στη διαπραγμάτευση για τα δίκαια αιτήματά τους.
Η επίθεση τω εργοδοτών και των τραπεζιτών είναι σε εξέλιξη. Αυτό δείχνουν και οι πρόσφατες εξαγγελίες της Τράπεζας Πειραιώς που πήραν την απάντηση των εργαζομένων μέσα από τις συνεχόμενες απεργιακές τους κινητοποιήσεις με μπροστάρη το Κλαδικό μας Σωματείο.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο. Δεν έχουν να προσδοκούν τίποτα από καμία κυβέρνηση παλιά ή καινούργια που θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο προς τιμήν των τραπεζιτών και του κεφαλαίου».