ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MELLON




Όλοι στη σημερινή νέα 24ωρη απεργία και τη συγκέντρωση, στην εταιρεία Mellon

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Κάλεσμα συμμετοχής στην σημερινή (Δευτέρα 10 Ιούνη) νέα 24ωρη απεργία στην εταιρεία MELLON και την απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας καλεί το σωματείο εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση ενάντια στην προκλητική αδιαλλαξία της εργοδοσίας. 
Συγκεκριμένα, το σωματείο στην ανακοίνωσή του, αναφέρει:   
«Συνάδελφοι, η σχεδόν ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων στη Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση του αγώνα μας με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στην προκλητική αδιαλλαξία της εργοδοσίας που συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της τελευταίας απεργιακής μας συγκέντρωσης.
Η εργοδοσία απέρριψε για άλλη μια φορά το αίτημα του ΔΣ του Σωματείου να γίνει συνάντηση και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης βγήκε να μιλήσει στους εργαζόμενους εκπρόσωπος της εργοδοσίας και να τους πει να δεχτούν την πρόταση της εταιρείας. Δηλαδή μια πρόταση που συνεχίζει να αφήνει εκτός της Επιχειρησιακής Σύμβασης περισσότερους από τους μισούς εργαζόμενους, με μειωμένους τους μισθούς και χωρίς τα υπόλοιπα δικαιώματα, μια σύμβαση που δεν διατηρεί ούτε καν όσα έχουν συμφωνηθεί τα προηγούμενα χρόνια και δίνει 10 ευρώ το μήνα παραπάνω στους εργαζόμενους σε μορφή ticket restaurant. Αυτή είναι η γενναιόδωρη πρόταση της εταιρείας! Πάνω σε αυτή την πρόταση μόνο συζητάει η εργοδοσία και δέχεται αντιπροτάσεις από τους εργαζόμενους. Δηλαδή τι να αντιπροτείνουμε; τα 10 ευρώ να γίνουν 9;
Οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους αποδοκίμασαν την εκπρόσωπο της Διοίκησης, η οποία τους έκλεισε την πόρτα στα μούτρα όταν εκείνοι άρχισαν να φωνάζουν για τα δίκαια αιτήματα τους και για την άρνηση της εργοδοσίας να δεχτεί το Σωματείο.
Το ΔΣ του Σωματείου χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που με αυτοθυσία συμμετείχαν από το πρωί έξω από την εταιρεία, ορισμένοι ακύρωσαν άδειες, άλλοι έφεραν τα παιδιά τους. ΌΛΟΙ μαζί με αυταπάρνηση θα δώσουμε αυτόν το δύσκολο αγώνα κόντρα στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας που προσπαθεί πότε με το καρότο και πότε με το μαστίγιο να βάλει εμπόδια στους αγώνες μας.
Η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων να συνεχίσουμε τον αγώνα μας επιβεβαιώνει ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε την εργοδοσία να μας δεχτεί, να ακούσει τα αιτήματα μας, να βάλει χέρι στα κέρδη της που βγάζει στις δικές μας πλάτες.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας».