ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «MELLON»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ «MELLON»

Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τετάρτη για επιχειρησιακή ΣΣΕ και με αυξήσεις στους μισθούς

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην εταιρεία «Mellon»Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην εταιρεία «Mellon»
Διεκδικώντας Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις στους μισθούς, το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Mellon» προχωρά σε στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Ιούνη από τις 9.00 π.μ. έως τις 12 μ.
Παράλληλα, το Σωματείο καλεί σε μαζική συμμετοχή στις 7.30 π.μ. της Τετάρτης σε συγκέντρωση κάτω από την εταιρεία, για να μη δουλέψει κανείς.
Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με την απόφαση που πήραμε στην Γενική μας Συνέλευση να προχωρήσουμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας, μετά από πρόταση του ΔΣ, που υπερψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, στέλνουμε ένα πρώτο μήνυμα προς την εργοδοσία ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, όταν αυτοί απολαμβάνουν τεράστια κέρδη από τη δική μας δουλειά. Στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων μας και όλων όσων χάσαμε τα τελευταία χρόνια.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που έρχεται να πάρει πίσω κατακτήσεις, που δεν μπαίνει στη συζήτηση για τα δίκαια αιτήματά μας και κλείνει τη διαπραγμάτευση με το "έτσι θέλω". Την ίδια στιγμή και ενοχλημένοι με την απόφαση της Συνέλευσης, ακολουθούν τη γνωστή τακτική του εκβιασμού και της τρομοκράτησης (μείωση αναθέσεων/απολύσεις/κλείσιμο εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, κ.ά.).
Λένε ψέματα ότι το σωματείο δεν έχει καταθέσει προτάσεις, τη στιγμή που τις έχουν στα χέρια τους δύο μήνες τώρα. Εννοούν ότι δεν έχουμε καταθέσει τις προτάσεις που αυτοί θέλουν. Από τη μία μας λένε "φέρτε νέες προτάσεις" και από την άλλη μας λένε "η εταιρεία αυτά μπορεί να δώσει και τέλος".
Λένε ψέματα ότι το σωματείο δεν θέλει να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση. Εννοούν ότι δεν υπογράφουμε τη σύμβαση με τους όρους που αυτοί θέλουν. Δηλαδή, μια σύμβαση που συνεχίζει να αφήνει εκτός τους περισσότερους εργαζομένους που έχουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Μια σύμβαση που διατηρεί τους μισθούς μειωμένους από το 2013.
Λένε ψέματα ότι με την πρότασή τους διατηρούν όσα ισχύουν ως τώρα, τη στιγμή που αυξάνουν το χρόνο που ένας εργαζόμενος εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και βάζουν εκβιαστικά τον όρο της υποχρεωτικής απογευματινής βάρδιας, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το δικαίωμα στην τρίτη εβδομάδα άδειας το καλοκαίρι, για όποιον το επιθυμεί.
Συνάδελφοι, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς. Υλοποιούμε όλοι μαζί την απόφαση της Συνέλευσής μας. Αποφασιστικά και μαχητικά δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί για την επιτυχία της στάσης εργασίας. Συμμετέχουμε όλοι από νωρίς το πρωί (7.30) στη συγκέντρωση κάτω από την εταιρεία, να μη δουλέψει κανείς.
Την ίδια στιγμή, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς, που συνεχίζουν για έκτη μέρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με τη στήριξη του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, ενάντια στις απολύσεις και για το δικαίωμά τους στη δουλειά.
Το Σωματείο μας ήδη έχει ζητήσει νέα συνάντηση με τη Διοίκηση για την Τετάρτη 5/6 κατά τη διάρκεια της στάσης, με σκοπό να καταθέσουμε ξανά την απόφαση των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς μας και ένταξη όλων στη ΣΣΕ».