ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 18/06


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: ΓΚΙΤΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 6975469170 – ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
   Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση με την Διοίκηση της εταιρείας, όπου παρουσιάστηκε η αντιπρόταση τους σε σχέση με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που οι εργαζόμενοι έχουμε καταθέσει πάνω από ένα χρόνο τώρα.
Η πρώτη πρόταση της εργοδοσίας προβλέπει κατώτατο μισθό στα 670€ μικτά από τώρα μέχρι τον Μάιο του 2020 και επιπλέον αύξηση στα 710€ μικτά μέχρι τέλη του 2021. Η δεύτερη πρόταση περιλαμβάνει κατώτατο μισθό 670€ μικτά μέχρι τον Μάιο του 2020. Και στις δύο περιπτώσεις οι τριετίες αφορούν μόνο όσους συναδέλφους τις έχουν κατοχυρωμένες έως το 2012 όπως ισχύει με βάσει την νομοθεσία και όχι για όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα, και στις 2 προτάσεις συμπεριλαμβάνονται εφάπαξ επίδομα για κάθε παιδί στα 200€ αναδρομικά από 1/1/2019, μια επιπλέον εβδομάδα άδεια λοχείας και πρόβλεψη για επιπλέον άδεια σε περίπτωση νοσηλείας παιδιού συναδέλφου.
Η θέση του Δ.Σ. για τις παραπάνω προτάσεις είναι η εξής:
Για άλλη μια φορά η Διοίκηση αρνείται να κάνει καθολική οριζόντια αύξηση για όλους τους εργαζόμενους που αποτελεί και βασικό αίτημα όλων των εργαζομένων. Η νέα αντιπρόταση της εργοδοσίας απέχει πολύ από τα αιτήματα που έχουμε ήδη καταθέσει. Το Επιχειρησιακό Σωματείο των εργαζομένων της SIA είναι εδώ και διεκδικεί μια σύμβαση που τουλάχιστον θα φέρνει αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως!
Συνάδελφοι,
Η όποια καλύτερη αντιπρόταση της διοίκησης της SIA είναι ξεκάθαρο ότι έχει έρθει μέσα από τον αγώνα που έχουμε δώσει όλοι οι συνάδελφοι μαζί στο πλευρό του Επιχειρησιακού μας Σωματείου. Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ενότητά μας, ο αγώνας μας, οι επιτυχημένες αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες είναι που μας βγάζουν μπροστά. Αυτό φοβούνται οι εργοδότες μας!
Η απόφαση είναι στα χέρια σας! Ή αποδεχόμαστε την μια εκ των δύο προτάσεων ή συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νέα απεργιακή κινητοποίηση και στάση εργασίας μέχρι να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα όλων μας για αυξήσεις ουσιαστικές για όλους τους εργαζόμενους!
Το Σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18/06 στο κτήριο της Σπύρου Πάτση και προκηρύσσει προειδοποιητική  3ωρη στάση εργασίας (14:00 – 17:00) την ίδια ημέρα προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι, από όλα τα κτήρια της εταιρείας, να μπορούν να συμμετέχουν απρόσκοπτα, να πουν την γνώμη τους και να χαράξουμε το επόμενο βήμα μας με στόχο μέχρι τον Ιούλιο να υπογράψουμε μια σύμβαση με αυξήσεις για όλους μας.
Αυτή η Γενική Συνέλευση θα κρίνει την Σύμβαση που θα έχουμε για τα επόμενα χρόνια, γι αυτό δεν πρέπει να λείπει κανείς!. Δεν αφήνουμε κανένα να αποφασίσει ερήμην μας, δεν αφήνουμε σε άλλους την ευθύνη μιας τέτοιας απόφασης.
Όλοι και όλες στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 18/06!
Συμμετέχουμε μαζικά στην 3ωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα 14.00 – 17.00