ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05/04



Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ SIA

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην First Data χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία στις 4 Απρίλη, όπου νέκρωσε κυριολεκτικά τμήματα της εταιρείας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία, ως μια πρώτη απάντηση!
Χαιρετίζουμε όλους εκείνους τους εργαζόμενους που παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει, να διαδώσει ψέματα, να κινδυνολογήσει ότι δήθεν θα χάσουμε τα έργα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία στο πλευρό του Σωματείου τους, δεν έκαναν βήμα πίσω δίνοντας το παρόν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα κτήρια της εταιρείας, δεν έκαναν βήμα πίσω από τον αγώνα μας να υπογραφεί μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους της SIA, μια σύμβαση με δικαιώματα που μας έχουν υφαρπάξει όλα αυτά χρόνια, μια σύμβαση που καλύπτει βασικές μας ανάγκες!
Την ίδια ώρα με την απεργία των εργαζομένων στην SIA, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το Eurogroup, φέρνει στην επιφάνεια την μείωση του αφορολόγητου, που ακουμπάει εμάς τους εργαζόμενους της SIA που είδαμε ονομαστική αλλαγή στον βασικό μισθό, φορτώνει στις πλάτες μας παλιούς και νέους αντεργατικούς νόμους, χαμογελά για μια ανάπτυξη που ούτε με τα κιάλια δεν θα δούμε, ενώ μαζί με τα υπόλοιπα αστικά Κόμματα και τους εκπροσώπους τους στο εργατικό κίνημα πάνε να βάλουν χέρι στα δικά μας σωματεία, στα όργανα των ίδιων των εργαζομένων, μπάζοντας εργοδότες, μπράβους και νόθους αντιπροσώπους στο ανώτερο όργανο των εργαζομένων, την ΓΣΕΕ. Το ίδιο άλλωστε προσπαθεί και η εργοδοσία της SIA, να παρέμβει στα εσωτερικά του Σωματείου!
Τους λέμε λοιπόν ότι δεν θα περάσει! Οι εργαζόμενοι στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, στο πλευρό του ΠΑΜΕ, θα παλεύουμε για Σωματεία όπου κουμάντο θα κάνουν οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες μας! 
Οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται από τα ψίχουλα που μας δίνουν! Ο κόπος του κάθε εργαζόμενου όλα αυτά χρόνια έχει φέρει υπερκέρδη στην εταιρεία, όποια ονομασία και αν είχε. Οι ανάγκες μας είναι εδώ και εκφράζονται μέσα από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουμε καταθέσει εδώ και ένα χρόνο στην Διοίκηση της SIA, όσο και αν διαδίδει ότι το Σωματείο «φεύγει» από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την μία.
Λένε ψέματα! Οι εργοδότες μας δεν υπολογίζουν τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων τους, εκείνοι είναι άκαμπτοι απέναντι στα αιτήματά μας, επικαλούμενοι κάθε φορά πώς θα διαφυλάξουν και θα αυξήσουν τα κέρδη τους.
Η παρέμβασή τους όμως δεν σταμάτησε εκεί. Την ίδια την μέρα της απεργίας προσπάθησαν να παρουσιάσουν μια δική τους εικόνα για την συμμετοχή στην απεργία, διαδίδοντας ότι η εταιρεία λειτουργεί κανονικά, την ώρα που υπήρχαν τμήματα όπου η συμμετοχή άγγιξε το 60% και 70%, προσπάθησαν να παρέμβουν ακόμα και στην ίδια την λειτουργία του Σωματείου με manager να αναφέρει δήθεν αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας των συναδέλφων, προσπάθησαν να φέρουν εργαζόμενους απέναντι στους ίδιους τους συναδέλφους τους που πάλευαν για την επιτυχία της απεργίας, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν στέλνοντας αστυνομικούς και απειλώντας ότι θα κινηθούν νομικά, προσπάθησαν να γλυκάνουν συναδέλφους δίνοντας μια μέρα άδεια σε όσους δεν συμμετείχαν στην απεργία.

Όλες τους οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό και αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την συμμετοχή στην απεργία! Όλες τους οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό γιατί και την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και παλεύουμε για τα αυτονόητα! Τους λέμε λοιπόν ότι αυτή ήταν η πρώτη απάντηση των εργαζομένων! Απαιτούμε ικανοποίηση των αιτημάτων μας! Απαιτούμε υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τώρα!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας για να χαράξουμε τα επόμενα βήματά μας! Καλούμε την εργοδοσία της SIA σε συνάντηση μέχρι την μέρα της Γενικής μας Συνέλευσης για να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουμε καταθέσει εδώ και ένα χρόνο! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4
ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ SIA!