ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΕ» Παράσταση διαμαρτυρίας για τα απλήρωτα ένσημα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΕ» 
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα απλήρωτα ένσημα
Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΕΦΚΑ πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 25 Ιούνη οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Βιβλιοσυνεργατική ΑΕ», μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Τύπου - Χάρτου, για το πρόβλημα των απλήρωτων ενσήμων.
Οι εργαζόμενοι και το κλαδικό Συνδικάτο κατήγγειλαν ότι ενώ είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ και είχε οριστεί ραντεβού με αυτόν, εντούτοις τους δέχτηκε υπηρεσιακό στέλεχος του φορέα, ο οποίος επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός λέγοντας ότι το θέμα εξετάζεται και προωθείται, καθώς και ότι η διοίκηση θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε μια εβδομάδα στα αιτήματα των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ άμεσα να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, να εξασφαλίσει τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, καθώς και να κολληθούν τα ένσημα για όσο διάστημα φαίνεται ότι διαπιστωμένα απασχολείται το προσωπικό.
Ακόμη δηλώνουν ότι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, στηλιτεύοντας παράλληλα το γεγονός ότι εδώ και 1,5 μήνα έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Τάσο Πετρόπουλο, υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν λάβει καμία απάντηση.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και το κλαδικό Συνδικάτο, «η συγκεκριμένη εταιρεία απασχολεί πλέον 20 εργαζόμενους, χωρίς όμως να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται καθημερινά στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κορωπί, στη μισθοδοσία των εργαζομένων γίνεται κανονικά η παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς όμως οι ίδιοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ανάλογες παροχές Υγείας και συνταξιοδότησης που δικαιούνται».