ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/06/2018


Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 18/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διοίκηση της First Data στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, παίρνοντας υπόψη τη συζήτηση που προηγήθηκε στη γενικής μας συνέλευση. Η πρόταση της εργοδοσίας δε μπορεί να γίνει αποδεκτή! Είναι πολύ κάτω από τα αιτήματα μας και πολύ έξω από την ικανοποίηση των αναγκών μας! Αφορά επί της ουσίας ένα πολύ μικρό κομμάτι των εργαζομένων. Η εργοδοσία επικαλείται και αξιοποιεί όλο το αντιδραστικό και αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που απαγορεύουν επί της ουσίας κάθε διαπραγμάτευση προς όφελος των εργαζομένων!

Τι πρότεινε η εργοδοσία:

·                     Κατώτερος μισθός 615€ ή 620€ χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς.
·                     Ενσωμάτωση μέρους της οικιοθελής παροχής έως τα 615€ ή 620€ και διατήρηση της οικιοθελής παροχής για το επιπλέον ποσό που παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Πρακτικά σημαίνει αύξηση  30€ έως 35€ για 40 περίπου εργαζόμενους, που έχουν αξιολογηθεί ως «κακοί εργαζόμενοι» και δεν έχουν πάρει οικιοθελή παροχή, έχουν μείνει στα 586€.
·                     Δεν αναγνωρίζουν το επίδομα γάμου επικαλούμενοι ότι η FIRST DATA δεν είναι μέλος του ΣΕΒ και δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το επίδομα που προβλέπεται στην ΕΓΣΣΕ αλλά και το επίδομα Η/Υ που έχει ουσιαστικά καταργηθεί.
·                     Για τις τριετίες, αναγνωρίζουν με βάση το νόμο τις τριετίες έως το 2012 και προτείνουν αυξήσεις: 2% στην 1η τριετία, 2% στη 2η τριετία και 2% στην 3η τριετία. Πρακτικά σημαίνει μικρή αύξηση που θα ξεκινά από τα 4€ για περίπου 100 εργαζόμενους.
·                     Για τους λιθογράφους επιπλέον προτείνουν η αποζημίωση απόλυσης να υπολογίζεται με βάση το μισθό και όχι το ημερομίσθιο και αφορά 16 εργαζόμενους.
·                     Δίνουν εφάπαξ 200€ για κάθε παιδί που γεννιέται με ισχύ από 1/1/2018 και μια βδομάδα θηλασμού επιπλέον πληρωμένη.

Η εργοδοσία ποιους κοροϊδεύει; Τι ισχύει στην πραγματικότητα;  Μήπως είναι παραμύθια το προφίλ της δυναμικής και αναπτυσσόμενης εταιρείας που εξασφαλίζει έσοδα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο, που έχει εξασφαλίσει παχυλό συμβόλαιο με την ALPHA BANK έως το 2023, που ανήκει πια στον νέο επιχειρηματικό κολοσσό της SIA με έσοδα το 2017 ύψους 567 εκατ. ευρώ;

Η εταιρεία μας καλεί να αναλογιστούμε τα επιχειρηματικά της πλάνα και τον ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως η εταιρεία αρνείται να συζητήσει την ουσία των αιτημάτων μας, τα δικά μας πλάνα, το πώς ζούμε τις οικογένειες μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των συναδέλφων. Επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τους όρους δουλειάς και αμοιβής μας και να τους κατοχυρώσουμε μέσα από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση. Η επόμενη συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας έχει οριστεί για την Πέμπτη  28/06.

Συνάδελφοι,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Σας καλούμε την Παρασκευή 29/6 και ώρα 14.00 στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας στο κτίριο του Αγίου Στεφάνου
Όλοι μαζί διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της First Data!