«Έξω η Ελλάδα από το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα»


16/04/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Έξω η Ελλάδα από το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα». Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταδικάζει την επίθεση που εξαπέλυσαν το πρωί του Σαββάτου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας ενάντια στη Συρία. Η επίθεση γίνεται με τη στήριξη και ανοχή των ΝΑΤΟ-ΕΕ και κυβερνήσεων που υποκρίνονται, ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα σφαγή των λαών. Καλούμε κάθε εργαζόμενο της First Data σε ξεσηκωμό! Αιματοκυλούν τους λαούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορίου. Γι’ αυτό οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και όχι γιατί δήθεν τους πήρε ο πόνος για τον Συριακό λαό. Γι’ αυτό εντείνεται και η τούρκικη προκλητικότητα και επιθετικότητα.
Σε όλο αυτό το παιχνίδι σε βάρος των λαών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι άμοιρη ευθυνών, όσο κι αν προσπαθεί να μας πείσει! Αντίθετα είναι μπλεγμένη για τα καλά! Μπλέκει τον λαό μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς για χάρη της αστικής τάξης της χώρας μας, διεκδικεί και εκείνη μερίδιο από την πίτα, επεκτείνει τις Νατοϊκές βάσεις, αξιοποιείται ως ορμητήριο θανάτου, στέλνει στρατιώτες έξω από τα σύνορα, διευρύνει τις σχέσεις με τους δολοφόνους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης».
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί έλληνας φαντάρος επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Τιμωρείται επειδή μίλησε ενάντια στο πόλεμο και στο ρόλο των ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ανέδειξε τα πραγματικά αίτια που οδηγούν τους λαούς στη προσφυγιά και στην φτώχεια και την εξαθλίωση και κάλεσε την εργατική τάξη και τη νεολαία να δυναμώσουν τη πάλη τους ενάντια στην όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί.

Συνάδελφοι μαζί με τον αγώνα μας για το μεροκάματο, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην First Data, δίνουμε και τη μάχη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Μας αφορά όλους! Αφορά το μέλλον των παιδιών μας!

Τώρα Ξεσηκωμός για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!

 Τώρα Ξεσηκωμός για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΟ Δ.Σ.