ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η ΜΑΗ


ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, το Σωματείο Εργαζομένων στην First Data καλεί κάθε συνάδελφο σε ξεσηκωμό και επαγρύπνηση. Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να σημάνει  συσπείρωση, αλληλεγγύη και αγωνιστική δράση  από κάθε συνάδελφο γύρω από το Σωματείο μας.
Η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν πρέπει να μένει στην συνείδηση μας ως μέρα αργίας. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι η μέρα της Παγκόσμια Εργατικής Τάξης, είναι η μέρα που τιμάμε αυτούς που αγωνίστηκαν, που δώσανε μέχρι και το αίμα τους για να μπορούμε σήμερα να μιλάμε για εργατικά δικαιώματα, για συμβάσεις, για 8ωρο, για μισθούς στο ύψος των αναγκών μας, για Κοινωνική Ασφάλιση κ.α. , δικαιώματα που χάνονται σήμερα στο όνομα της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης».  Η επίθεση στα δικαιώματά μας  από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, από την Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. , γίνονται για ένα και μόνο σκοπό: τα κέρδη των αφεντικών μας.  
Η φετινή μάλιστα Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης μπλεγμένη στο κουβάρι των πολεμικών συγκρούσεων στην Ν/Α Μεσόγειο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δίνει «γη και ύδωρ» για τα πολεμικά σχέδια των Η.Π.Α. –ΝΑΤΟ –Ε.Ε. προσφέροντας νησιά-στρατιωτικές βάσεις και έμψυχο δυναμικό για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα σχέδια που έχουν οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι στην περιοχή. Την ίδια ώρα χτυπάει βίαια αντιπολεμικές διαδηλώσεις, στέλνει φοιτητές στο νοσοκομείο, τιμωρεί φαντάρους που μιλάνε ενάντια στον πόλεμο.
Το Σωματείο μας καλεί κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος στους εορτασμούς της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, να κάνει το βήμα και να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. , την Τρίτη 10:00 στο Σύνταγμα. Η συμμετοχή,  η συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας, θα μας δώσει ώθηση στην μάχη που έχουμε μπροστά μας για την Επιχειρησιακή Σύμβαση. Μόνο εάν είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρα από το Σωματείο μας θα μπορούμε με καλύτερους όρους να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν κόντρα σε αυτούς που σπέρνουν αυταπάτες για «καθαρή έξοδο» και υπομονή. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους διάφορους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που πριν λίγες μέρες έτρεξε στα κρυφά κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας να υπογράψει για άλλη μία χρονιά το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας τον επαίσχυντο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται!
ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η  ΜΑΗ, 10:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ