ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «MELLON» Να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση εγκύου με οποιαδήποτε δικαιολογία

Φωτό αρχείου

«Να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση εγκύου, με οποιαδήποτε δικαιολογία» υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία «MELLON» με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Πειραιά που δικαιώνει την εργοδοσία της εταιρείας για την απόλυση εγκύου εργαζόμενης που έγινε περίπου πριν ένα χρόνο, επικαλούμενη σοβαρό λόγο.
Το επιχειρησιακό σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Άλλη μια απόδειξη για το πόσο "ανεξάρτητη" είναι η Δικαιοσύνη όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Πειραιά που δικαιώνει την εργοδοσία της "Mellon" για την απόλυση εγκύου συναδέλφου που έγινε περίπου πριν ένα χρόνο, επικαλούμενη σοβαρό λόγο!
Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό. Αυτή η απόφαση συνέπεσε με τη δημοσίευση απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο θεωρεί "νόμιμη" την απόλυση εγκύου το 2013 από ισπανική επιχείρηση στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, με το σκεπτικό ότι ο εμφανιζόμενος λόγος της απόλυσης δεν είναι η εγκυμοσύνη.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ΕΕ - Δικαστήρια - Κυβέρνηση πάνε να υλοποιήσουν μια διαχρονική απαίτηση της εργοδοσίας, αυτή της απελευθέρωσης των απολύσεων ακόμα και σε περίπτωση εγκυμοσύνης καταργώντας έτσι κάθε έννοια προστασίας της μητρότητας και βάζοντας περισσότερα εμπόδια στις νέες γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν οικογένεια.
Για τους εργοδότες η προστασία της μητρότητας είναι κόστος. Για τους εργαζόμενους και τα σωματεία η προστασία των εγκύων και των νέων μητέρων είναι βασικό δικαίωμα που πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών.
Να μην επιτρέψουμε καμία απόλυση εγκύου, με οποιαδήποτε δικαιολογία.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την εργοδοσία της "Mellon" για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και για τις υπόλοιπες απολύσεις που ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα. Καμία ανοχή στα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η εργοδοσία για να στέλνει κάθε μέρα εργαζόμενους στην ανεργία. Καμία ανοχή στη συνεχή αύξηση της εντατικοποίησης και τις επιβλητικές και ακραίες συμπεριφορές που οδηγούν συναδέλφους στην παραίτηση.
Όλοι μαζί στην οργάνωση του αγώνα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας».