ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις στις τράπεζες

Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μάρτη το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής, ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις στο χώρο των τραπεζών (απόσχιση κλάδου, εθελούσιες κ.λπ.).
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του Σωματείου συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, θέτοντας το ζήτημα των απολύσεων με οποιαδήποτε μορφή γίνονται στις τράπεζες. Απολύσεις, που, όπως επεσήμαναν, γίνονται στο φόντο και της ανακοίνωσης της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών που κάνει λόγο για περίπου 4.000 απολύσεις το επόμενο διάστημα. Αυτό σύμφωνα με το κλαδικό σωματείο, δρομολογείται ήδη στις τράπεζες, με διάφορες μορφές, όπως εθελούσια προγράμματα εξόδου υπό καθεστώς τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων και αποσχίσεις κλάδων. Μάλιστα, όπως τόνισαν, στη θέση των εργαζομένων με συγκροτημένα δικαιώματα, οι τράπεζες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, προσωρινού χαρακτήρα, με εντατικοποίηση της εργασίας και απλήρωτη δουλειά. Η αντιπροσωπεία του κλαδικού σωματείου απαίτησε άμεσα να παρέμβει η κυβέρνηση και νομοθετικά για να σταματήσει η ασυδοσία των τραπεζών.
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Νεφελούδης παρέπεμψε τους εργαζόμενους στις 21 Αυγούστου οπότε και η χώρα θα βγει από το καθεστώς εποπτείας. Δηλαδή στις 22 Αυγούστου σταματούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις από τις τράπεζες, ρώτησαν οι εργαζόμενοι, με τον γγ του υπουργείου να ανταπαντά, βεβαίως και όχι, αλλά η κυβέρνηση θα έχει λυμένα τα χέρια της για να παρεμβαίνει και να επιλύει σε όφελος των εργαζομένων ανάλογα προβλήματα.
Οι εργαζόμενοι ανταπάντησαν καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με το «σχέδιο αναδιάρθρωσης» των τραπεζών, οπότε όλα αυτά που διατείνεται αποσκοπούν στο να εξαπατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ήταν το μήνυμα που έστειλαν, με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα δράσης. Με πλαίσιο πάλης για επιχειρησιακές και ενιαία κλαδικής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις τράπεζες.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, κάλεσαν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής που θα γίνει την Τρίτη 13 Μάρτη στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως), καθώς και στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ την Τρίτη 20 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.