ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Συγκέντρωση για την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις


 Από τη συγκέντρωση

Σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, με τη συμμετοχή επιχειρησιακών σωματείων και εργαζομένων, προχώρησε το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Αττικής το απόγευμα της Δευτέρας.
Αντιπροσωπεία των σωματείων παρέδωσε σε εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής σχέδιο τοπικής κλαδικής Σύμβασης, δίνοντας το στίγμα πως η διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα θα είναι το μέτωπο γύρω από το οποίο θα ακολουθήσουν δεκάδες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
Τα σωματεία παράλληλα ξεκαθάρισαν πως οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής δεν θα δεχθούν τους άθλιους όρους που παζαρεύει η εργοδοτική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με τους εργοδότες και προβλέπουν κατάργηση του σταθερού ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, δηλαδή δουλειά χωρίς ωράριο και ρεπό, για τους εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους.
Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων απέφυγε να πάρει θέση, ενώ στα ερωτήματα των σωματείων τι γίνεται με τις συζητήσεις για την κλαδική Σύμβαση απάντησε ότι στη διαπραγματευτική ομάδα δεν συμμετέχει κανένας ξενοδόχος της Αττικής.
Πριν την κινητοποίηση, το συντονιστικό των σωματείων της Αττικής είχε συνεδριάσει με σκοπό να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα της δράσης. Με Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και συσκέψεις, τα σωματεία στοχεύουν στην πλατιά ενημέρωση και διαφώτιση των εργαζομένων για το ζήτημα των Συμβάσεων και το σχέδιο τοπικής Σύμβασης που έχουν καταθέσει. Παράλληλα φροντίζουν να συντονίσουν το βηματισμό τους με τα άλλα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση κόντρα στην επίθεση των εργοδοτών. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουν στον προσανατολισμό τους τη δημιουργία προϋποθέσεων για απεργία στον κλάδο μέσα στο Μάη.
Να πάρουν θέση στον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις που θα ανοίγουν το δρόμο της ανάκτησης των μεγάλων απωλειών των εργαζομένων, κόντρα στις επιδιώξεις των ξενοδόχων για ακόμα πιο φθηνούς εργαζόμενους, αλλά και στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, κάλεσε από την κινητοποίηση ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής.