ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΓΚΙΤΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 6975469170 – ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6979218130
EMAIL: swmateio.firstdata@gmail.com Site: https://ergazomenoi-firstdata.blogspot.gr/

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
Συνάδελφοι,
Το Σωματείο Εργαζομένων στην First Data σας καλεί στην Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 23/3 και ώρα 15.00 – 16.00, με θέμα το Σχέδιο Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Να κάνουμε όλοι το βήμα! Δεν είναι τυχαίο που έπειτα από την πίεση και την στάση του Σωματείου η εργοδοσία μας παραχώρησε ώρα για την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης. Για πρώτη φορά μέσα στον χώρο της First Data θα συζητήσουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά τις ζωές μας, αφορά τους όρους εργασίας μας και ο καθένας από εμάς χρειάζεται να συμβάλλει.
Έλα να πεις την γνώμη σου! Έλα μαζί να διαμορφώσουμε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καταθέσουμε στην Διοίκηση της First Data! Μην αφήνεις άλλο την ζωή σου στα χέρια τους! Έλα να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα – για τις δικές μας ανάγκες! Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι η ώρα ο καθένας μας να πάρει τις αποφάσεις του. Μόνο μέσα από τον δικό μας οργανωμένο μαζικό αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας και τα συμφέροντά μας μπορούμε να ξεφορτωθούμε τα βάρη που μας φόρτωσαν.
Εμπιστευόμαστε τις δικές μας δυνάμεις, τον δικό μας αγώνα που αργά ή γρήγορα θα φέρει αποτελέσματα τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο που έχουμε ανάγκη!
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ, ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ FIRST DATA. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ!

Ας απαντήσουμε όμως σε κάποια ερωτήματα που εύλογα γεννιούνται:


Τι είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) και τι σκοπό έχει….
Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι η έγγραφη συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών με την οποία καθορίζονται οι όροι εργασίας και ορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δύο μερών. Μέχρι τώρα και στην First Data ισχύουν ατομικές συμβάσεις. Το αν θα κατακτηθεί κάτι, το καθορίζει κάθε φορά ο συσχετισμός δύναμης, η ταξική σύγκρουση. Όσο πιο ισχυροί είμαστε οι εργαζόμενοι, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να κερδίσουμε αυτό που διεκδικούμε, τόσο πιο ευνοϊκή για εμάς θα είναι η συμφωνία με την εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας να καρπωνόμαστε τον πλούτο που παράγουμε.

Ποιος είναι ο ρόλος του σωματείου – Ποιος είναι ο ρόλος μου ως εργαζόμενος σε αυτό….
      Το Σωματείο ιδρύθηκε με σκοπό να βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων της First Data, ανεξάρτητα αν είναι «παλαιοί» ή «νέοι», αν είναι 8ωροι ή 6ωροι, αν είναι υπενοικιασμένοι ή όχι. Όλοι μας εργαζόμαστε κάτω από τις ίδιες συνθήκες ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Για να υπάρχει στο χώρο ένας ενωμένος και δυνατός πόλος συσπείρωσης όπου να μπορούμε όλοι ελεύθερα να εκφράζουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά το μικρό διάστημα ύπαρξής του, έχει κάνει μια σειρά από παρεμβάσεις, έχει μια σειρά από κατακτήσεις! Παρεμβάσεις για τις αξιολογήσεις, για την πίεση και την εντατικοποίηση που βιώνουμε καθημερινά, για άσχημες συμπεριφορές προϊσταμένων, για βελτίωση των όρων υγιεινής και ασφάλειας (υποδομές, αλλαγή σε καρέκλες – υπολογιστές).   
Το σωματείο από μόνο του δεν μπορεί να παλέψει για μια νέα ΣΣΕ χωρίς την έμπρακτη συμμετοχή σου! Χρειάζεται να είμαστε όλοι ενημερωμένοι, οργανωμένοι κι ενεργοί στο Σωματείο μας, έχοντας ως μοναδικό συμφέρον να επιβάλλουμε τα δικαιώματά μας, με την οργάνωση και τη συμμετοχή μας. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων! Μόνον αν παλέψουμε όλοι σαν μια γροθιά θα μπορέσουμε να αναγκάσουμε, με τους αγώνες μας, την εργοδοσία να την υπογράψει.


Αυτή η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εμένα με αφορά….
Η ΣΣΕ μας αφορά όλους μας! Βάζει τέλος στους διαχωρισμούς που χρόνια προσπαθεί η εργοδοσία να καλλιεργήσει «παλιοί και νέοι», «καλοπληρωμένοι και κακοπληρωμένοι», «υπενοικιασμένοι και εργαζόμενοι της First Data», «καλοί και κακοί». Είμαστε όλοι εργαζόμενοι, μοιραζόμαστε το ίδιο γραφείο, κάνουμε την ίδια δουλειά, βιώνουμε τα ίδια προβλήματα! Εργαζόμενοι που είναι χρόνια στη εταιρεία μόνο πετσόκομμα έχουν δει στους μισθούς τους. Με την ΣΣΕ προτείνονται αυξήσεις και για αυτούς τους εργαζόμενους, ταυτόχρονα όμως διασφαλίζεται ότι και ένας εργαζόμενος που τώρα πιάνει δουλειά δεν θα πέσει κάτω από τα 751! Και όλα αυτά όχι επειδή οι «καλοί εργοδότες» μας το παρέχουν οικιοθελώς αλλά επειδή θα το ορίζει η σύμβασή μας!


Είναι όμως εφικτά αυτά που διεκδικούμε – Θα μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι….
Και η First Data, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, μέσα στην κρίση συνεχίζουν να είναι κερδοφόρες. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχουν δουλειά και να φορτώσουν και αυτό στις δικές μας πλάτες, τα νούμερά τους και τα κέρδη τους το διαψεύδουν. Ας αναρωτηθεί ο καθένας μας όμως, τα αφεντικά μας σκέφτονται αν βγαίνουν το μήνα τους, αν έχουν φαί να φάνε, αν μπορούν πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους το μέλλον που επιθυμούν; Τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με τα δικά μας! Εμείς δουλεύουμε αυτοί κερδίζουν! Είναι πολύ ρεαλιστικό σήμερα ο εργαζόμενος να αμείβεται και να εργάζεται με αξιοπρέπεια και όχι με μισθούς πείνας, όχι με μια εργασιακή πραγματικότητα που είναι σαν θηλιά στον λαιμό μας. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας!



ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ FIRST DATA ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Βασικό μισθό στα 751€. Κλιμάκωση του μισθού ανάλογα με τα έτη εργασίας και την ειδικότητα
  • 8ωρο – 5ημερο – 40ωρο
  • Επίδομα γάμου σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού
  • Επίδομα τέκνων σε ποσοστό 5% επί του βασικού μισθού για κάθε παιδί
  • Επίδομα πτυχίου ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ποσοστό 18% και 13% επί του βασικού μισθού αντιστοίχως
  • Επίδομα ανθυγιεινό σε ποσοστό 15% επί του βασικού μισθού σε όλους τους υπαλλήλους γραφείου που απασχολούνται μπροστά σε οθόνη Η/Υ και ποσοστό 5% σε όσους απασχολούνται σε ακουστικό συνολικά 4 ώρες και πάνω την ημέρα
  • Προϋπηρεσία ανά 2 ή 3 χρόνια ανάλογα με την ειδικότητα
  • Φόρμες Εργασίας, για τους Λιθογράφους- τεχνίτες μια φορά το χρόνο
  • Κατάργηση οποιασδήποτε μορφής υπενοικιασμένης εργασίας, αντικατάσταση αυτής σε μόνιμη πρόσληψη του προσωπικού

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 15.00 – 16.00!
 ΚΤΗΡΙΟ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ (ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟ)
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΤΟ ΔΣ