ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/02/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/02/2018
Συναδέλφισσες, Συνάλδεφοι,
Η Διοίκηση την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε αυξήσεις για κάποιους εργαζόμενους που κινούνται μεταξύ 8% - 16% και αφορούν κυρίως τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, αυτούς δηλαδή που έχουν προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό και δεν έχουν διατηρήσει καμία τριετία. Παράλληλα ανακινούνται φήμες περί ύπαρξης «εθελουσίων αποχωρήσεων» σε κάποια τμήματα.  Επίσης υπάρχει έντονη φημολογία για κλείσιμο κάποιων τμημάτων Back Office
Σχετικά με το τελευταίο, το Σωματείο Εργαζομένων ήρθε σε επικοινωνία με την Διοίκηση και ζήτησε την εξασφάλιση όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τα τμήματα αυτά. Η Διοίκηση ανέφερε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν αλλά σε κάθε περίπτωση το Σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επιφυλακή.
Για το ζήτημα των « εθελούσιων αποχωρήσεων» η Διοίκηση αρνήθηκε ότι υπάρχει τέτοιου είδους πρόγραμμα.
Για το ζήτημα των αυξήσεων, η θέση του Σωματείου είναι ξεκάθαρη. Οι αυξήσεις αυτές οι οποίες προέκυψαν και από την πίεση που έχει ασκήσει το σωματείο,  δεν ικανοποιούν σε καμία περίπτωση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων  και θα έπρεπε να αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την διαίρεση των εργαζομένων σε παλιούς και νέους, σε αυτούς που έχουν τριετίες ή όχι, σε αυτούς που έχουν «καλή» ή «κακή» αξιολόγηση και απαιτούμε αυξήσεις για όλους με ενιαία σύμβαση και παροχές.
Με βάση αυτό, το Σωματείο έχει καταστρώσει σχέδιο Επιχειρησιακής Σύμβασης το οποίο θα συζητηθεί στις 4/3/2018 σε ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και θα έρθει  για έγκριση προς τους εργαζόμενους μέσα στον επόμενο μήνα και το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Διοίκηση.  Η σύμβαση προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση του  κατώτατου μισθού στα 751€ , την αναγνώριση τριετιών για όλους, επίδομα παιδιού, επίδομα ακουστικού και οθόνης, έξοδα  διαβίωσης κ.α. και θα αφορά όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως.
Όποιος συνάδελφος το επιθυμεί, μπορεί  να συμμετέχει στο ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο, την Κυριακή 04/03, 9:30 στα γραφεία του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού ( Πλ.Μητροπόλεως 4Β)
Η υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί ενιαία, με βάση τις αποφάσεις που θα πάρουμε συλλογικά μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουμε το επόμενο διάστημα, οι οποίες πρέπει να είναι μαζικές, να έχουν συμμετοχή, να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Τίποτε δεν θα μας δοθεί αναίμακτα, θα πρέπει να παλέψουμε για αυτά που αξίζουμε.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ