ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ…

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FIRST DATA

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ…

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Από κοινού εργοδότες, κυβέρνηση και ΕΕ ψηφίζουν νόμους στα μέτρα τους, νόμους που μας θέλουν στην μισοζωή, χωρίς κανένα δικαίωμα! Τα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν, αλλά και όλα όσα έχουν φορτωθεί στις πλάτες μας ήρθαν για να μείνουν! Άραγε για ποια ανάπτυξη μιλούν; Όποια αναιμική ανάπτυξη και αν έρθει θα βγάλει πιο δυνατά τα αφεντικά μας και πιο αδύναμους εμάς! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για ακόμη μια χρονιά πάνω από τα κεφάλια μας πλανάται η πολυπόθητη για την Διοίκηση «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ». Το Σωματείο Εργαζομένων της First Data καλεί όλους τους συναδέλφους σε επιφυλακή!
Οι αξιολογήσεις, διαχρονικά, αξιοποιούνται απο την διοίκηση της εταιρείας, όπως και από όλους τους εργοδότες, ως ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια τους, για να προχωρήσουν σε απολύσεις, σε ένταση της πίεσης, σε εκφοβισμό, καλλιεργεί το αίσθημα της αβεβαιότητας ενω παράλληλα, για να « αποδείξει» οτι είναι καλός εργοδότης, χρησιμοποιεί τα PIPs, τα πλάνα ατομικης αξιολόγησης,  δίνοντας την εντύπωση οτι δίνει μια «δεύτερη ευκαιρία» στους συναδέλφους.
Το Σωματείο  έχει αναδείξει πολλές φορές το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι αξιολογήσεις, όπως είναι διαμορφωμένες, δηλαδή με μοναδικά κριτήρια αυτά που βάζει η ίδια η Διοίκηση και χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες εργαζόμαστε, στόχο έχουν να δυναμώσουν τον εργοδότη μας.  Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν σε όλες τις αξιολογήσεις υπάρχει το κριτήριο το αν κάποιος συνάδελφος «κάθεται υπερωρία». Αναρωτιέται η διοίκηση εαν ο κάθε συνάδλεφος έχει την δυνατότητα  να κάτσει υπερωρία; Η υπερωρία τελικά για την διοίκηση είναι υποχρεωτική ή όχι; Και επιτέλους... οι συνάδελφοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία κάθονται υπερωρία όχι για την «ψυχή της μάνας τους» αλλά για να μπορέσουν να αυξήσουν λίγο το εισόδημά τους  αφού αυτά που παίρνουμε μας φτάνουν μέχρι τις 15 του μήνα και αν.... Και το καλύτερο; Η Διοίκηση ετοιμάζει αυξήσεις ψίχουλα, που δεν θα αφορούν όλους τους εργαζόμενους, για να μας χρυσώσει το χάπι!
Επίσης έχει παρατηρηθεί το γεγονός συνάδελφοι να αξιολογούνται σε έργα που είτε δεν έχουν επαρκώς εκπαιδευτεί, είτε σε έργα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και μάλιστα, εαν έχουν προσφάτως μετακινηθεί απο άλλο τμήμα, να μην παίρνετε υπόψιν η απόδοση στο προηγούμενο τμήμα. Εχουμε λοιπόν περιπτώσεις συναδέλφων που είχαν αξιολόγηση 1 ή 2 και ξαφνικά επειδή προφανώς «ενοχλούν» με την δράση τους στο πλευρό του Σωματείου μας, να βρίσκονται με αξιολόγηση 4 και σε πλάνο αξιολόγησης.
Συναδέλφισσες, Συνάδλεφοι
Σαν Σωματείο, σας καλούμε όλους, να μην αποδεχτούμε τις αξιολογήσεις! Να τους τις γυρίσουμε πίσω! Τα κριτήρια δεν είναι σε καμία περίπτωση αντικειμενικά και η απειλή της συνεχούς αξιολόγησης, σε αυτές τις συνθήκες της ανασφάλειας, είναι όπλο στα χέρια της εργοδοσίας. Καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις αξιολογήσεις τους, που δεν συμφωνούν ή που θεωρούν ότι αδικούνται, να επικοινωνήσουν με το Σωματείο για να μπορούμε συλλογικά να παρέμβουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το Σωματείο έχει ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις για συγκεκριμένους συναδέλφους των οποίων οι αξιολογήσεις κάθε άλλο παρα αντικειμενικές ήταν και θα συνεχίζουμε να πιέζουμε την Διοίκηση να τις πάρει πίσω. 
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να βρεθεί μόνος του απέναντι στην Διοίκηση! Συσπειρωνόμαστε όλοι στο Σωματείο μας, αντιπαλεύουμε μαζί κάθε σκέψη για απολύσεις ή για περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς μας! Απειθαρχούμε και δεν υπογράφουμε τα PIPs τους! Να μπει τέλος τώρα στην στοχοθεσία!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
            Η Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

        Ειρήνη Γκιτάκου                                                                         Κώστας Σφακιανάκης

6975469170 / 6979218130