ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από παλιότερη κινητοποίηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις πρώτες εκλογές του επιχειρησιακού μας σωματείου, και ιδιαίτερα εκείνους που έκαναν το βήμα και ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το Σωματείο καθώς και εκείνους που πρωτοστάτησαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών και στην μαζικοποίησή του. Δίνουμε το χέρι και απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στους συναδέλφους εκείνους που για διάφορους λόγους, τελικά δεν συμμετείχαν.
Βγαίνουμε πιο δυνατοί, πιο ώριμοι μέσα από αυτή τη διαδικασία, στο πώς προχωράμε από εδώ και πέρα στη συσπείρωση και οργάνωση μας στο Επιχειρησιακό Σωματείο. Οι εξελίξεις συνολικά αποτυπώνουν περίτρανα πως οι μεγάλες επιχειρήσεις, η εργοδοσία συνολικά κάνουν τα πάντα για να βγουν πιο ενισχυμένα στην κούρσα του ανταγωνισμού μεταξύ τους. Η μεγιστοποίηση του κέρδους τους βγαίνει πάνω στις δικές μας πλάτες, από την δική μας δουλειά. Παράλληλα Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό των μονοπωλίων τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα  τόσο μέσα στη κρίση όσο και στη φάση της περιβόητης ανάπτυξης που ακούμε τους τελευταίους μήνες.
Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως δεν θα σταματήσει η επίθεση. Αυτό όμως πρέπει να μας πεισμώνει και να μας γεμίζει με αποφασιστικότητα για το πως πρέπει να προχωρήσουμε από εδώ και μπρος. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε και να υπογράψουμε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2009, να καλύπτει μια σειρά από επιδόματα.
Κανένας δεν θα έρθει να μας χαρίσει ο,τι δικαιούμαστε. Αντίθετα ενωμένοι οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό μας σωματείο αλλά και ενώνοντας τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας σε όλον τον κλάδο μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.
Η μαζική πρώτη Γενική Συνέλευση και η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές βάλανε τις βάσεις για την ανάπτυξη της δράσης μας. Η Γενική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου πρέπει να είναι άλλο ένα ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξη της δράσης μας, την περαιτέρω μαζικοποίηση του Σωματείου μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη του σωματείου. Να γίνει το σωματείο ποιό μαζικό, δυναμικό για να διεκδικήσουμε:
ü  Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους προς εργαζόμενους προς FIRST DATA, στο ύψος των αναγκών προς, με ανάκτηση των απωλειών από την αρχή προς κρίσης (απώλειες σε μισθό, επιδόματα και παροχές, αναγνώριση τριετιών, πτυχίου κτλ.). Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751€.

ü  Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους – Καμία απόλυση – καμία μείωση μισθών – Τώρα τέλος στην εντατικοποίηση προς εργασίας προς, διασφάλιση του 8ώρου – Άμεσα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας προς χώρους εργασίας προς. Καμία αλλαγή των εργασιακών προς σχέσεων προς το χειρότερο – Εξορθολογισμός των ωραρίων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ